Twee brandweervrijwilligers ontvangen Koninklijke Onderscheiding


Actueel

Op 6 maart 2015 werd de jaarlijkse brandweeravond voor de brandweerposten uit de gemeente Bronckhorst gehouden. In verband met het recente overlijden van burgemeester Aalderink vond deze avond op sobere wijze plaats. Deze avond is stilgestaan bij wat burgemeester Aalderink heeft betekend voor
de brandweer binnen Bronckhorst.

Ook zijn op gepaste wijze de diploma's uitgereikt en jubilarissen gehuldigd van de posten Hengelo, Steenderen, Vorden en Zelhem. Burgemeester mevrouw Helmi Huijbregts-Schiedon reikte twee Koninklijke Onderscheidingen uit.

Clustercommandant Harriet Tomassen bedankte alle vrijwilligers en benadrukte hoe belangrijk zij zijn voor de brandweer. Zij leveren een grote en belangrijke bijdrage aan de veiligheid in Bronckhorst.

Koninklijke onderscheiding

De heren H.A.W. Wiecherink uit Steenderen en B.H. Lebbink uit Vorden ontvingen uit handen van de burgemeester de versierselen en oorkonde behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze Koninklijke Onderscheiding ontvingen zij vanwege hun werk bij de vrijwillige
brandweer. Henk Wiecherink was van februari 1980 tot maart 2014 lid van de vrijwillige brandweer binnen de gemeente Bronckhorst, bij post Steenderen. Bennie Lebbink was van augustus 1973 tot januari 2015 lid van brandweerpost Vorden.

Het mag duidelijk zijn dat beide heren zich geruime tijd voor de samenleving hebben ingespannen. De duur, maatschappelijke betekenis en uitstraling van hun activiteiten voor de openbare veiligheid in hun woonplaats hebben tot de koninklijke onderscheiding geleid.

Diploma's en jubileumoorkonde

Daarnaast ontving een aantal mensen een diploma, varierend van chauffeur tot bevelvoerder. Tevens waren er dit jaar 16 jubilarissen, zelfs eenmaal een 35-jarig dienstverband. Een groot aantal vrijwilligers kreeg een jubileumoorkonde van Brandweer Nederland:

* 12,5 jarig jubileum: Andre Hiddink, Jan Blom, Robert Dijkman, Martijn Kornegoor, Matthijs Leussink, Arnold van Zeijst en Patrick Massen
* 20 jarig jubileum: Wessel Bloemendal, Margaret Huitink-Van Hal, Rob Takkenkamp en Reinier Masselink
* 25 jarig jubileum: Arnold Grotenhuys, Wim Jansen en Jan Wassink
* 30 jarig jubileum: Wilger Geurts
* 35 jarig jubileum: Henk Lubbers