Proef ecologisch beheer oevers Klapwijk


Gepubliceerd op: 10-03-2015
In 2015 wil de gemeente als proef langs een aantal oevers in Klapwijk wat meer variatie aanbrengen in de begroeiing. Door een andere inrichting en beheer hopen we ruimte te maken voor diverse diersoorten.
We beginnen als proef aan de Haya van Somerenlaan, Jo Bauerlaan en Reina Prinsen Geerligsingel.

Vlinders en bijen

Een deel van het gazon zal nog maar twee keer per jaar worden gemaaid zodat hier ruimte is voor bloemrijk grasland met vlinders en bijen.

Winterkoning, egel en ijsvogel

Op een aantal plekken willen we ruimte voor spontane opslag van struiken en bomen met wat houtstapels zodat winterkoning, egel en misschien ijsvogel hier van kunnen profiteren.

Karekiet

De oevervegetatie willen we op veel plaatsen handhaven (voor de kleine karekiet). Maar een paar plekken houden we open, zodat er meer zicht op het water komt en de liefhebber een hengeltje kan uitgooien.

Informatiebijeenkomst 23 maart

Maandag 23 maart is er om 20.00 uur een informatiebijenkomst over de nieuwe ecologische inrichting. U bent welkom in het Bestuurscentrum, Emmastraat 165 in Pijnacker. Aanmelden voor de avond graag via m.barendse@pijnacker-nootdorp.nl .

Ecologische kaart

Met deze proef geven we invulling aan de Ecologische kaart van Pijnacker-Nootdorp die in 2012 is vastgesteld. Een van de strategieen hierin om de biodiversiteit te verhogen is het toepassen van ecologisch beheer.