Economische diplomatie voor vluchten van China naar Luik en meer toe..


Datum: 10 maart 2015

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat de luchthaven van Luik vandaag drie nieuwe wekelijkse vluchten tussen Luik en de Chinese steden Shenyang, Tianjin en Xian heeft aangekondigd. Daardoor kunnen meer dan duizend Chinese toeristen wekelijks Belgie
aandoen om ons land en andere Europese bestemmingen te bezoeken. Zo worden ook de troeven van Belgie en zijn centrale ligging in Europa gebruikt om de snel groeiende Chinese toerismemarkt aan te spreken.

Dit project is tot stand gekomen dankzij de luchthaven van Luik, het Waalse Gewest en de diensten voor bevordering van toerisme van de drie gewesten. De economische diplomatie van de Belgische ambassade in China heeft bijgedragen tot het succes van het project. De ambassade heeft contacten op
het hoogste niveau makkelijker gemaakt. Ze verhoogt ook haar capaciteit om visa af te leveren zodat de instroom van nieuwe bezoekers goed kan worden opgevangen.

Het succes van dit project vloeit voort uit de uitstekende relaties tussen Belgie en China, een jaar na het staatsbezoek van president Xi Jinping aan Belgie en voor andere belangrijke evenementen dit jaar, die even doorslaggevend zullen zijn voor de ontwikkeling van de relaties.



ChinaLuik