18 maart: Verkiezingen Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen


Gepubliceerd op: 16 februari 2015
Op 18 maart 2015 kunt u weer stemmen. U mag zelfs twee keer stemmen. U stemt voor de leden van de Provinciale Staten van Noord-Holland en voor het waterschap. Bij Provinciale Staten kiest u de volksvertegenwoordigers van de provincie. Zij bepalen het beleid van de provincie en kiezen, niet
onbelangrijk, de leden voor de Eerste Kamer.
Bij het waterschap kiest u het waterschapsbestuur. Zij zorgen voor droge voeten en schoon water. In Amstelveen kennen we twee waterschappen: het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht of het Hoogheemraadschap Rijnland.

Om te kunnen stemmen heeft u een identiteitsbewijs (Nederlands paspoort, identiteitskaart, rijbewijs) nodig. Het identiteitsbewijs mag maximaal vijf jaar verlopen zijn op de dag van de stemming, dat betekent dat deze minimaal geldig is tot 19 maart 2010. Zonder stempassen en identiteitsbewijs
kunt u niet stemmen. In Amstelveen kennen we twee waterschappen. U kunt alleen iemand machtigen voor de waterschapsverkiezingen die stemt voor hetzelfde waterschap.

Voor meer informatie zie ook de pagina verkiezingen.
De stemlokalen zijn geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Om te kunnen stemmen heeft u beide stempassen en uw identiteitsbewijs nodig. Vergeet deze niet, woensdag 18 maart.
Vrouw komt kiezen
Tweet

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl