Uitdunnen bomen uitgesteld


Gepubliceerd op: 10-03-2015
Afgelopen januari kondigden we aan om bossen uitdunnen aan de Docfalaan, Sint Wilpertslaan, Koningsweg, Nieuwe Hescheweg en bij de Geffense Plas. Dat moeten we uitstellen tot komend najaar. Zodra we starten, dan kondigen we dat aan via persberichten, Oss Actueel en onze website. Ook komen er
informatieborden in de bossen te staan.

Waarom uitstellen?

Het bedrijf dat het hout zou kopen kan het op dit moment niet verkopen aan de houtverwerkende industrie, die op dit moment een overschot aan hout heeft.

Waarom uitdunnen?

Om te zorgen voor een gevarieerd bos met verschillende boomsoorten in zoveel mogelijk verschillende leeftijden, kappen we op sommige plekken in het bos bomen. Dat geeft ruimte voor jonge bomen. Op enkele plekken gaat de gemeente Oss ook jonge bomen planten.

Wat doen we met de opbrengst van het verkochte hout?

Met de opbrengst verbeteren we de natuur in de bossen. Het hout in de bossen bij de Geffense Plas blijft in het bos. Dit dode hout is een geschikte plek voor insecten, vogels, kleine zoogdieren, planten en mossen.

Speciale bomen bewaren

In de bossen gaan de bomen met de oranje strepen weg. Bomen met een speciale waarde voor het bos, zoals nestbomen van roofvogels, blijven staan. Deze bomen hebben een groene stip gekregen.
10-03-2015