Afdeling West wint afdelingsbokaal 8ste Jeugdklassentoernooi


Op zaterdag 28 februari werd, tijdens het NK-A senioren het 8ste jeugdklassentoernooi verspeeld. Elke afdeling mocht de vier beste spelers/sters uitnodigen van elke afdelings competitieklasse.

Zeven van de acht afdelingen hadden een complete lijst met 20 deelnemers, zodat bijna overal 8-kampen verspeeld konden worden. Helaas waren door ziekte enkele spelers niet opgekomen zodat hier en daar toch 7 en 6-kampen ontstonden.

De gehele dag werd sportief gestreden om de eerste twee plaatsen in de poule, die recht gaven op een plek in het vervolgschema. Blijdschap en teleurstelling wisselden elkaar af en rond half 5 werd duidelijk wie er verder mochten strijden. Er volgde een afvalschema, resulterend in een
spannende finale in elke klasse.

Verlies in de halve finale gaf nog recht op een punt voor de afdelingsbokaal. De winnaar van de finale kreeg drie punten en de verliezer twee.

* De A klasse werd gewonnen door Dennis Hu (West) die Marc Captein (West) met minimaal verschil in de 5^e game wist te verslaan
* In de B Klasse was Roy Kockx (Zuid West) oppermachtig, hij won met 3-1 van Mikolai Krawczyk (Gelre)
* De C klasse was een Limburgs onder onsje, Barry Berben trok aan het langste eind en verwees Jasper Laumen met 3-0 naar de 2^e plaats
* In de D klasse kwamen twee uitersten elkaar tegen, Mark Buwalda (Noord) wist met 3-1 te winnen van Milo de Boer (West)
* In de laatste klasse werd een 5 gamer verspeeld en wist Max Timmers (West) de strijd in zijn voordeel te beslissen door met 3-2 te winnen van Jurre de Bree (Midden).

Na alle punten opgeteld te hebben werd de afdelingsbokaal dit keer meegenomen door de afdeling West met maar liefst 12 punten. Tweede werd de afdeling Limburg met 7 punten.

Afdeling West ging er met de afdelingsbokaal vandoor

Na de prijsuitreiking door HB-lid Kees Kamp gingen de meesten nog even kijken naar het echte werk in de mooie topsporthal. Al met al kunnen we terugkijken op een mooi toernooi en rest alleen de vraag , wie neemt volgend jaar de Afdelingsbokaal in ontvangst ??????

NTTB/JW
Foto's (c) Henk Hommes