Naarden deed mee aan Vrouwendag


Op zaterdag 7 maart 2015 woonden zo'n vijftig vrouwen een bijeenkomst bij in het Stadhuis van Naarden.

De bijeenkomst stond onder leiding van burgemeester Sylvester. In haar welkomstwoord gaf zij voorbeelden van wat sinds de eerste in Nederland gehouden Vrouwendag (1912) bereikt is: het begon met de strijd voor vrouwenkiesrecht, en nu zijn we al zover dat de Tweede Kamer voor bijna veertig
procent uit vrouwen bestaat. "Vrouwen en mannen kunnen heel goed samenwerken, diversiteit is goed voor elke organisatie", zo betoogde de burgemeester, "en het is goed wanneer vrouwen zich ervan bewust zijn dat zij het verschil kunnen maken."

Annemiek Hoogenboom (inwoonster van Naarden en mede- oprichtster van Novamedia BV) hield een inleiding over een project voor vrouwen in Malawi, dat ondersteund wordt via de Postcodeloterij. De deelneemsters gingen daarna met elkaar in gesprek aan de hand van het thema `vrouwenkracht'.
Mezzosopraan Ingrid Stijsiger zou een recital verzorgen, maar was helaas niet goed genoeg bij stem om te kunnen optreden. Zij maakte dat volledig goed met haar verhaal over Carmen, de krachtige vrouw uit de gelijknamige opera van George Bizet. Aleid Hamelink, tot voor kort bode van de gemeente
Naarden, trakteerde de aanwezigen aan het slot van de bijeenkomst spontaan op een rondleiding langs de historische schilderijen in het Stadhuis.