Project Calandbrug: voorkeursoplossing is Theemswegtrace

De Calandbrug bij Rozenburg (gemeente Rotterdam) is in 2020 aan het einde van haar technische levensduur. Samen met het groeiende treinverkeer over de Betuweroute, het scheepvaartverkeer naar de Brittanniehaven en wegverkeer betekent dit dat er een structurele oplossing moet komen voor de Calandbrug.

Na een zorgvuldige beoordeling heeft de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu een voorkeursoplossing aangewezen: het Theemswegtrace.

Deze oplossing past het best bij de doelstellingen om de levensduur van de brug te verlengen en het capaciteitsknelpunt op te lossen.

Het ministerie organiseert twee informatieavonden om de voorkeursoplossing toe te lichten.

Ontwerp-structuurvisie en milieueffectrapport ter inzage

Voor het Project Calandbrug is een ontwerp-structuurvisie en een milieueffectrapport (planMER) opgesteld. In de ontwerp-structuurvisie wordt de voorkeursoplossing nader omschreven. Het planMER beschrijft de mogelijke effecten op het milieu.

Een publiekssamenvatting van het planMER vindt u hier.

Deze documenten liggen ter inzage van 12 februari tot en met 25 maart 2015 bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag, gemeente Rotterdam, Stadswinkel Rozenburg, gemeente Brielle en gemeente Nissewaard. Of downloaden via www.platformparticipatie.nl of www.projectcalandbrug.nl/documenten.

U kunt reageren op de ontwerp-structuurvisie en het planMER van 12 februari tot en met 25 maart 2015. Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur digitaal. Dat kan via www.platformparticipatie.nl. Of per post: Platform Participatie, Project Calandbrug, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag. Wilt u uw zienswijze mondeling geven? Ook dat kan via de Platform Participatie, telefoonnummer 070-456 8999. Voor het project is ook een Maatschappelijke Kosten-batenanalyse (MKBA) opgesteld. Ook dit document ligt ter inzage. Op de MKBA is geen inspraak mogelijk.

Informatieavonden

* Gemeente Rotterdam:

Locatie: Educatief Informatiecentrum, Noordzeeweg 6 in Rozenburg

Datum: dinsdag 10 maart 2015

Tijdstip: 19.00-21.30 uur

Om 19.30 uur wordt een presentatie gegeven. U krijgt de gelegenheid om vragen te stellen.

* Gemeente Brielle en Nissewaard:

Locatie: Dorpscentrum de Gaffelaar, Christinalaan 2 in Zwartewaal

Datum: woensdag 11 maart 2015

Tijdstip: 19.00-21.30 uur

Om 19.30 uur wordt een presentatie gegeven. U krijgt de gelegenheid om vragen te stellen.