Houtgestookte kachel ingehesen bij Sportcentrum De Koploper

persbericht:

Houtgestookte kachel ingehesen bij Sportcentrum De Koploper

De Bilt, 10 maart 2015 – In het kader van de realisatie van het project ‘Duurzame energievoorziening Sportcentrum De Koploper’ werd gisteren in het bijzijn van afgevaardigden van advies- en ingenieursbureau Grontmij, Sportbedrijf Lelystad en Gemeente Lelystad de houtgestookte ketel in een speciaal daarvoor gebouwde kelder op het achterterrein van het sportcentrum gehesen.

“Ik ben er trots op dat wij in Lelystad de allereerste duurzame voorziening hebben van deze omvang voor een van onze sportvoorzieningen. Sportcentrum De Koploper maakt zijn naam op het gebied van duurzaamheid en innovatie helemaal waar”, zijn de woorden van wethouder John van den Heuvel van de gemeente Lelystad.

Beste energiesysteem

Deze nieuwe houtgestookte ketel gecombineerd met een bestaande gasketel is het beste energiesysteem qua duurzaamheid en kosten voor Sportcentrum De Koploper. De nieuwe ketel vermindert de CO2-uitstoot met 80%. Daarnaast worden de houtsnippers voor de ketel vanuit een lokaal depot in Lelystad geleverd en wordt bespaard op de kosten voor het afvoeren van het as.

Uniek EsCo-contract

Het sportbedrijf heeft samen met Grontmij prestatieafspraken gemaakt over het realiseren en over de exploitatie van het nieuwe systeem, waarbij de opdrachtgever maximaal aan het stuur blijft. Grontmij verzorgt dit gehele proces in 100% transparantie. Het sportbedrijf kan zich hierdoor bezig houden met haar core business sport en recreatie. Grontmij is het eerste advies- en ingenieursbureau in Nederland dat een dergelijke ESCo-constructie met haar klant aan gaat.

Marcel van Dongen, directeur Sportbedrijf Lelystad, vertelt enthousiast: “Wij zijn er erg trots op dat we met deze unieke samenwerking ervoor zorgen dat het gebouw van Sportcentrum De Koploper verduurzaamd is.”

Maurice Bakkers, afdelingshoofd Energie bij Grontmij: “Het belang van Sportbedrijf Lelystad binnen deze ESCo is gelijk aan het belang van Grontmij. Het doel is continu blijven besparen.”

Houtgestookte kachel ingehesen bij Sportcentrum De Koploper1.jpHoutgestookte kachel ingehesen bij Sportcentrum De Koploper2.jp Houtgestookte kachel ingehesen bij Sportcentrum De Koploper3.JP Van links naar rechts: wethouder John van den Heuvel Gemeente Lelystad, Maurice Bakkers, afdelingshoofd Energie Grontmij en Marcel van Dongen, directeur Sportbedrijf Lelystad