Dell breidt cloud-diensten in Nederland uit

Dell breidt cloud-diensten in Nederland uit

• Zowel remote apps en desktops als Infrastructure as a Service (IaaS) vanaf vandaag beschikbaar

• Klanten profiteren van ervaring en expertise achter grootste cloud-infrastructuren ter wereld

• Jarenlange samenwerking met partner ITON betekent begin van verdere groei

• Direct beschikbaar via Dell of resellers

Amsterdam Dell breidt zijn cloud-diensten uit in Nederland. Bedrijven kunnen hierdoor in Nederland nog meer profiteren van de uitgebreide ervaring en kennis van Dell in het bouwen en onderhouden van cloud-systemen. Dell maakt de overstap naar de cloud zo eenvoudig mogelijk voor bedrijven en ondersteunt zijn klanten tijdens de migratie met advies en specifieke tools. Voor de implementatie van zijn cloud-diensten in Nederland werkt Dell onder andere samen met zijn Premier Partner en IT-dienstverlener ITON, die door een jarenlange samenwerking nauw verbonden is met Dell. Dell heeft daarmee de mogelijkheid om deze cloud-diensten via veilige Nederlandse datacenters onder Nederlandse wetgeving te leveren.

“We zijn blij dat we onze klanten in Nederland nu ook met deze cloud-diensten kunnen helpen”, aldus André Boogaard, enterprise solutions director bij Dell Nederland. “Ons cloud-aanbod is in veel opzichten uniek. Met ons grote ecosysteem en onze uitgebreide kennis kunnen wij de flexibiliteit bieden die zij van een cloud-oplossing kunnen verwachten. Bovendien heeft Dell voor de levering van zijn cloud-diensten gekozen overal ter wereld samen te werken met partners. Dit komt overeen met Dells strategie om nauw samen te werken met partners en voorkomt dat wij concurreren met onze partners of klanten, die hun cloud-diensten aanbieden op basis van een Dell-infrastructuur. We zijn 100 procent toegewijd aan de channel en stellen ook onze resellers in staat om onze cloud-diensten aan hun klanten te verkopen.”

Dell biedt zijn klanten van het begin af aan een uitgebreide keuze in cloud-diensten met de mogelijkheid om gebruik te maken van specifieke tools en advies voor de migratie en het beheer van de infrastructuur. De cloud-diensten bevatten onder meer remote apps en virtuele desktops. Hiermee krijgen klanten toegang tot een volledige werkplek die zij naar eigen smaak kunnen inrichten met de software die voor hun organisatie noodzakelijk is. Klanten hebben de keuze uit het gebruiken van losse applicaties die zij in de bestaande werkplekken van de gebruikers kunnen integreren, of het afnemen van een complete virtuele werkplek waarbij de gebruikers volledig in de cloud werken. Daarnaast bevat het aanbod virtuele machines die klanten als een Infrastructure as a Service (IaaS) kunnen inzetten voor een toepassing naar keuze.

De cloud-diensten van Dell houden ook rekening met een uitdaging die veel gebruikers van cloud-diensten ondervinden. Cloud-diensten vragen meestal om een aparte methode voor authenticatie, waardoor gebruikers in veel gevallen worden geconfronteerd met een extra inlogvraag. Om Single Sign On te bieden voor cloud-applicaties, is een kant-en-klare ADFS-directory-dienst in de oplossing geïntegreerd. Klanten kunnen deze oplossing eenvoudig koppelen aan hun eigen infrastructuur, waarmee het aanmelden op deze cloud-diensten volledig automatisch plaatsvindt. Bovendien kunnen diensten in de Microsoft Azure cloud via dezelfde Single Sign On-oplossing worden geïntegreerd.

Ook de veiligheid van deze Dell cloud-diensten is gewaarborgd. Deze worden aangeboden via Nederlandse datacenters, die voldoen aan het bekende ISO27001 certificaat. Daarnaast zijn de cloud-diensten ISAE 3402 type 2 gecertificeerd. Deze certificering houdt niet alleen in dat alle processen één keer worden gecontroleerd en goedgekeurd, maar ook dat de veiligheid daarna altijd kan worden gecontroleerd door een onafhankelijke partij. De Dell cloud-diensten worden aangeboden vanuit minimaal twee verschillende datacenters in Nederland. Het platform wordt beheerd door een ervaren team dat 24x7 zorgt voor optimale beschikbaarheid. De cloud biedt daarmee beschikbaarheidsgaranties voor alle diensten. Veiligheid van alle gegevens wordt verder gewaarborgd door het repliceren van de gegevens tussen de twee onafhankelijke datacenters of tussen de cloud en de eigen infrastructuur van een organisatie.

Dell kan zijn klanten ondersteuning bieden tijdens het gehele cloud-traject. Het bedrijf helpt bij de inventarisatie van de bestaande infrastructuur en bepaalt samen met de klant welke applicaties wel of niet geschikt zijn om te migreren naar de cloud. Vervolgens wordt een plan uitgewerkt dat alle stappen vastlegt voor de migratie. Dell heeft niet alleen de juiste tools in zijn portfolio om een soepele migratie te waarborgen, maar klanten kunnen tevens gebruik maken van de Dell Cloud Manager om een hybride infrastructuur uit public cloud en het eigen datacenter te beheren. Bovendien kunnen klanten een beroep doen op Dell Managed Cloud Services en zo profiteren van één vaste contactpersoon bij Dell en 24/7-ondersteuning.

Over Dell

Dell luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen in staat stellen om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.nl.

Dell is een merk van Dell Inc. Dell maakt geen aanspraak op het eigendom van de merken en namen van derden.