Schoonmaakacties gemeente Lingewaal

De maand maart staat in de gemeente Lingewaal in het teken van diverse schoonmaakacties. De gemeente ondersteunt drie projecten: `Schone en beleefbare Waal', `Wereld Water Dag' en `Nederland Schoon'. Alle drie de initiatieven dragen bij aan de bewustwording van het zwerfafvalprobleem en aan een schone leefomgeving voor alle inwoners van de gemeente Lingewaal.

De projecten

Voor het project `Schone en beleefbare Waal' gaan op zaterdag 14 maart diverse verenigingen uit de gemeente Lingewaal aan de slag om het afval op te ruimen dat na de hoogwaterperiode op de oevers langs de Waal is blijven liggen. Zij krijgen hiervoor een vergoeding van ruim EUR 500 van de gemeente.

Tijdens `De Wereld Water Dag' van stichting Aquarius staat ieder jaar een andere rivier centraal. Dit jaar is de `Nieuwe Hollandse Waterlinie' gekozen. Vrijwilligers uit de gemeente ruimen op zaterdag 21 maart het zwerfafval op bij de oever van de Linge, ook ruimen zij het zwerfafval op bij Fort Vuren en GeoFort in Herwijnen. De gemeente Lingewaal levert een financiele bijdrage van EUR 550 aan dit project.

Lingewaal doet ook dit jaar weer mee aan de opruimweek van `Nederland Schoon'. In de week van 28 maart tot en met 3 april zetten verenigingen, scholen en inwoners zich in om zwerfvuil op te ruimen. De gemeente stelt materiaal beschikbaar om het opruimwerk goed te kunnen uitvoeren en haalt het verzamelde afval op. Inwoners kunnen hun schoonmaakactie tot 21 maart melden bij de gemeente, Voor scholen stelt de gemeente EUR 300 beschikbaar als zij deelnemen aan deze opruimweek.