Onderhoudsplan wegen 2015 vastgesteld

10-3-2015 - Onderhoudsplan wegen 2015 vastgesteld

Hoogerheide - Het college van burgemeester en wethouders heeft het uitvoeringsprogramma voor het onderhoud aan wegen vastgesteld voor 2015. De grote werken voor 2015 vinden plaats aan de Rubertstraat en de KLM-laan. Deze straten in Hoogerheide worden opnieuw bestraat. Daarnaast wordt het fietspad in Calfven tussen de Ossendrechtseweg en de Trambaan opnieuw geasfalteerd en - als de subsidie gehonoreerd wordt - wordt de Aviolandalaan gereconstueerd.

Deze grotere projecten staan los van het reguliere onderhoud dat jaarlijks uitgevoerd wordt om de staat van wegen, fietspaden en trottoirs in veilige en begaanbare staat te houden. Zo wordt er de komende weken nog een inspectie uitgevoerd om bestaande schades aan wegen en eventuele winterschade te inventariseren. Bij voorkeur in het voorjaar worden ontstane scheuren in het asfalt gevuld.

Straten op de schop

In de Rubertstraat en de KLM-laan in Hoogerheide worden onderhoudswerkzaamheden aan het riool en het straatwerk gecombineerd. In de Rubertstraat wordt een nieuw riool aangelegd. Het huidige, gemengd stelsel wordt vervangen door een gescheiden stelsel, waar hemelwater en vuilwater gescheiden worden opgevangen. Aansluitend wordt de straat opnieuw ingericht. De rijbaan wordt herstraat. De trottoirs en de aanwezige parkeervakken worden opnieuw gestraat met nieuwe klinkers en tegels. De werkzaamheden zijn gepland in april/mei van dit jaar.

In de KLM-laan in Hoogerheide wordt de riolering vervangen. De capaciteit wordt vergroot. Straat, trottoir en aanwezige parkeervakken worden bestraat met nieuwe stenen en tegels. De werkzaamheden zijn gepland na de bouwvak (sept-okt).

Voor beide straten geldt dat inwoners per brief geinformeerd worden over de werkzaamheden.

Voet- en fietspaden

Het fietspad in Calfven tussen de Ossendrechtseweg en de Trambaan kan deze zomer rekenen op een nieuwe asfalteringslaag. Het fietspad wordt gerepareerd en van een nieuwe deklaag voorzien.

Tenslotte wil de gemeente nog dit jaar de Aviolandalaan in Hoogerheide reconstrueren met een voetpad aan een zijde van de weg en fietssuggestiestroken aan beide zijden van de rijbaan. De middelen hiervoor moeten komen uit een provinciale subsidie voor economische structuurversterking voor het project Aviolanda. Blijkt de financiering op deze manier niet rond te komen, dan komt het project te vervallen vanwege het ontbreken van middelen.