Gemeente Woensdrecht werkt samen met partners aan toekomstvisie en bestuurskracht

10-3-2015 - Gemeente Woensdrecht werkt samen met partners aan toekomstvisie en bestuurskracht

Hoogerheide - De gemeente Woensdrecht werkt aan een nieuwe toekomstvisie tot 2035. Het college van burgemeester en wethouders nodigt iedereen uit die zich hierbij betrokken voelt om mee te praten. De komende weken worden er drie interactieve themabijeenkomsten georganiseerd. De gemeente zoekt bewust naar samenwerking met partners om de bestuurskracht in de toekomst te verstevigen.

Burgemeester Adriaansen: "Niemand weet exact hoe de toekomst zich de komende 20 jaar zal ontwikkelen. Kijk maar naar hoe het 20 jaar geleden was en hoeveel er sindsdien is veranderd. De toekomst voorspellen kunnen we niet maar we kunnen wel vooruit kijken en inspelen op onze steeds veranderende omgeving. Daarom is het goed om onze visie op de toekomst - die inmiddels dateert van 2006 - te actualiseren."

Toekomstvisie

De toekomstvisie brengt ontwikkelingen in kaart waar Woensdrecht de komende twintig jaar mee te maken krijgt. Het beschrijft ook de ambities van de gemeente Woensdrecht op het gebied van zorg, economie, natuur, etc. Burgemeester Adriaansen: "Daarnaast willen we heel bewust stilstaan bij bestuurskracht. Er is veerkracht nodig om te kunnen reageren op deze ontwikkelingen. Samenwerking tussen alle betrokken partijen is daarbij van groot belang. We zoeken daarin ook echt naar samenwerking. De gemeente kan en wil dit niet alleen doen."

Bijeenkomsten

De gemeente Woensdrecht organiseert daarom drie interactieve thema-bijeenkomsten, waar met een gevarieerd gezelschap wordt gesproken over een breed gedragen toekomstvisie. De thema's zijn `Woensdrecht en de Brabantse Wal' (24 maart), `Sterke dorpen, ook in de toekomst' (26 maart) en `Bedrijvigheid en maintenance' (16 april).

"Deze thema's hebben we uitgekozen omdat daarin de kracht van Woensdrecht ligt. Haar bijzondere ligging, sterke gemeenschappen en bloeiende bedrijvigheid bieden veel kansen voor de toekomst, maar die moeten we wel grijpen", besluit burgemeester Adriaansen. Geinteresseerden kunnen zich aanmelden voor deze avonden via: p.lauwerijssen@woensdrecht.nl of tel. 0164 - 611 358.