Verandertrajecten zijn niet langer gedoemd te mislukken

Verandertrajecten zijn niet langer gedoemd te mislukken

Veranderingen zijn aan de orde van de dag. Maar hoe vaak en hoe veel we ook veranderen, dat blijkt nog geen garantie voor succes. Integendeel, verandertrajecten houden menig manager uit zijn slaap. De remedie is een goed veranderverhaal, aldus expert Kilian Bennebroek Gravenhorst. Hij schreef daarover het boek 'De Veranderversneller', het allereerste boek in Nederland dat stilstaat bij veranderkundig redeneren.

Te veel managers hebben haast bij het doorvoeren van veranderingen. Ze zijn zo gebrand op het eindresultaat dat ze zich makkelijk laten verleiden een sluiproute te nemen. Bovendien zijn ze er vaak niet voor opgeleid. Dat is vragen om moeilijkheden. De overvloed aan kennis die beschikbaar is maakt het er niet makkelijker op. Waar begin je en hoe pas je die kennis toe in de praktijk? In 'De Veranderversneller' brengt Bennebroek Gravenhorst zijn kennis en jarenlange ervaring overzichtelijk in kaart zodat iedreen er naar hartelust uit kan putten.

'De Veranderversneller' is geschreven voor iedere gedreven manager die voor een veranderopgave staat of er midden in zit. Het laat zien hoe je een goed veranderverhaal maakt dat je helpt je doel te bereiken. Bij iedere verandering dienen zich namelijk steeds dezelfde vragen aan. Het antwoord op deze vragen is voor elke verandering anders. Ben je in staat om scherp te krijgen wat voor jouw situatie geldt, dan vergroot dat je kans van slagen enorm. Veranderkundig redeneren staat hierbij centraal. Als veranderaar zorg je dat je zelf en samen met anderen een pas op de plaats maakt om voor jouw organisatie de juiste antwoorden te vinden.

'De Veranderversneller' is een inspirerend en praktisch boek met een schat aan kennis, tips en oefeningen waar de lezer direct mee aan de slag kan. Het boek wordt ingeleid door een woord vooraf van prof. dr. Jaap Boonstra, hoogleraar leiderschap en organisatieverandering aan de Universiteit van Amsterdam.

Kilian Bennebroek Gravenhorst is organisatieadviseur en eigenaar van PlusPulse. Hij doet onderzoek naar complexe veranderingen en hij is docent veranderkunde bij onder andere Sioo. Kilian is auteur van vele publicaties over organisatieverandering.

Bestelinformatie: ISBN 978 94 6220 140 8 - 176 pagina's - Euro 24,95