D66 Gelderland verwelkomt 2500ste lid

PERSBERICHT

D66 Gelderland verwelkomt 2500ste lid

Wageningen, 10 maart 2015 Vandaag is Sara Panis (student Internationale Ontwikkel Studies, 25 jaar) als 2500ste lid van D66 Gelderland verwelkomd. Antoon Kanis (kandidaat-Statenlid) en Paul van Meenen (Tweede Kamerlid) heetten Sara welkom en overhandigden hem een bos bloemen.

“Ik ben lid geworden van D66 omdat ik niet alleen van de zijlijn wil roepen maar ook zelf iets doen. Graag zet ik mij in voor de verbetering van onderwijs en studentmobiliteit” aldus Sara Panis. D66 is één van de weinige partijen die de afgelopen jaren een ledengroei heeft. In 2014 is het aantal leden landelijk met zes procent gestegen. Ook binnen D66 Gelderland is er sprake van een ledengroei.

D66 Gelderland in cijfers

Gelderland heeft 54 gemeenten, binnen 38 gemeenten wordt D66 vertegenwoordigd, soms met een combinatielijst. Er zijn 28 afdelingen, die alle 54 gemeenten bedienen. Het kan zijn dat meerdere gemeenten onder één afdeling vallen.

De grootste afdeling van D66 Gelderland is Rijk van Nijmegen gevolgd door Arnhem en Gelderse Vallei. De kleinste afdelingen van D66 Gelderland zijn Voorst, Brummen en Oude IJsselstreek, dit zijn afdelingen die niet gecombineerd zijn met meerdere gemeenten maar een zelfstandig bestuur hebben.

Van D66 Gelderland zijn ongeveer 700 vrouwen en 1800 mannen lid. Het oudste lid is 95 jaar en het jongste lid is 17 jaar oud. Bij D66 kunnen mensen vanaf hun 16e jaar alle interne rechten hebben om te stemmen en dus ook lid worden.¦nbsp;

Binnen D66 zijn er veel mogelijkheden om actief te worden en direct invloed te hebben op de politiek.

Antoon Kanis: “Het is leuk om te zien dat steeds meer studenten hun weg naar D66 vinden. Niet alleen in het stemhokje, maar ook door actief lid te worden. Door actief te zijn in bijvoorbeeld een afdeling, bestuur of als raadslid, kun je jezelf volop ontwikkelen.’