Wethouder Kuipers enthousiast over gevarieerd aanbod in evenementenseizoen

De evenementenkalender van 2015 staat weer bol van evenementen. Wethouder Gerard Kuipers, met onder andere Toerisme en Economische Zaken in zijn portefeuille, is zeer tevreden over het aanbod van het komende toeristische seizoen. `De uitgebreide evenementenkalender is aantrekkelijk en gevarieerd en biedt voor iedereen wel iets', aldus wethouder Kuipers.

Het evenementenseizoen wordt sportief geopend met de Zandvoort Circuitrun. In dit sportieve weekend trotseren duizenden wandelaars, hardlopers en fietsers het circuit, het strand en de duinen. Nieuw dit jaar is de mountainbike strandrace Zandvoort-Katwijk-Zandvoort. Ook verheugen wij ons weer op het internationale Zandsculpturenfestival. Terug van weggeweest is het zandsculptuur op de Zandvoortselaan, waarmee bezoekers vanaf mei in Zandvoort worden verwelkomd. De vele autorace evenementen op het Circuitpark Zandvoort en het traditionele Shantykorenfestival mogen niet op de kalender ontbreken. En natuurlijk niet te vergeten... De KLM Open die dit jaar voor de derde maal op rij in Zandvoort wordt georganiseerd.

Voor de volledige evenementenkalender kunt u hier klikken.

Beeldbepalende evenementen

Wat vorig jaar tijdens de Historische Grand Prix is opgestart, het centrum meer betrekken bij evenementen die op het circuit worden georganiseerd, krijgt in 2015 een vervolg bij verschillende grootschalige evenementen. Er is een werkgroep opgericht met vertegenwoordigers van het circuit, lokale ondernemers, VVV Zandvoort en de gemeente die door middel van aanvullende activiteiten het dorp en het circuit meer willen verbinden.

Afgelopen jaar is het centrum tijdens de Historische Grand Prix aangekleed met toepasselijke versiering, presenteerde het Zandvoorts Museum een tentoonstelling over het circuit, vond een etalagewedstrijd voor winkeliers plaats en werd een parade van historische auto's georganiseerd. Mede door het succes wordt het evenement in 2015 verder uitgebreid. Er komt een parking van `oldies' op de Boulevard de Favauge waardoor een looproute van het circuit naar het centrum wordt gecreeerd.

Inmiddels zijn er vijf speerpunten gekozen, de Circuitrun, Italia a Zandvoort, DTM, Historische Grand Prix en KLM Open. Wat de werkgroep precies gaat doen wordt nu nader besproken, maar er zal in ieder geval flink worden uitgepakt.