In De ZorgPartij zegent katholieke lijsttrekker eerst zichzelf


DEN HAAG, 20150309 -- Op 10 maart a.s. verschijnt bij uitgeverij U2pi te Den Haag De ZorgPartij, de debuutroman van Norbert Splint. De ZorgPartij is een hilarisch verhaal over het eerste en laatste jaar van de politieke loopbaan van Harry Kardol, voormalig hoofdredacteur van het Homo Blad.

Kardol ziet zijn tijdschrift failliet gaan en accepteert het aanbod van de voorzitter van De ZorgPartij lijsttrekker en daarna fractievoorzitter te worden. Na verkiezingswinst en publicitair succes lijkt er voor Kardol geen vuiltje aan de lucht. Spoken uit het verleden en blunders begaan in het heden maken echter een spoedig einde aan Kardol’s bestaan als politicus. Of toch niet?

Norbert Splint is Neerlandicus en woont en werkt in Amsterdam Centrum. Hij is eigenaar van tekstbureau CombiTekst en freelance journalist en was tien jaar actief voor de Gay Krant. Maar De ZorgPartij is geen afrekening met zijn voormalige opdrachtgever. Splint: ‘Welnee. Natuurlijk zijn sommige personen en gebeurtenissen voor betrokkenen wel herkenbaar. Maar ik heb ze alleen maar als kapstok voor dit verhaal gebruikt. Een paar thema’s keren in het boek terug. Denk aan ‘als de plaat voor je kop maar groot genoeg is, kan je het ver schoppen’, ‘er is nog nooit ergens een groep mensen zó rijk geweest als de Nederlandse 50plusser’ en ‘een goed katholiek zegent eerst zichzelf’. Maar er valt vooral veel in te lachen’.