Detailhandel beter geholpen


11 maart 2015 - Nieuwsartikel

De provincie Noord-Holland en de Stadsregio Amsterdam stellen de Adviescommissie Detailhandel Noord-Holland Zuid in die advies gaat geven over ruimtelijke detailhandelsplannen.

Deze nieuwe adviescommissie kan gemeenten en initiatiefnemers op het gebied van de detailhandel sneller en eenduidiger advies geven. Juist in een tijd waarin er veel dynamiek in de detailhandel bestaat en er tegelijkertijd grote zorgen zijn over de toenemende leegstand.

Zowel binnen de provincie als binnen de Stadsregio is het noodzakelijk om detailhandels-initiatieven regionaal af te stemmen. Door de bestaande adviescommissies samen te voegen tot een adviescommissie kan er efficienter advies worden gegeven. In deze adviescommissie zitten vertegenwoordigers
van gemeenten, bedrijfsleven en onafhankelijk deskundigen.

Gedeputeerde Staten leggen dit voorstel voor aan Provinciale Staten. Het dagelijks bestuur van de Stadsregio legt dit voorstel voor aan de Regioraad.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel