Goed resultaat bij taaltoets Voorschoolse Educatie


Goed resultaat bij taaltoets Voorschoolse Educatie

Wethouder Hans van der Velde heeft dinsdag 10 maart aan pedagogisch medewerkers van `de Kinderkoepel' certificaten voor de door hen behaalde taaltoets uitgereikt. Om 16.00 uur werden de medewerkers welkom geheten in het Ruyterhuis.

Taal is een belangrijk onderdeel van de opvoeding. Landelijk is daarom besloten dat pedagogisch medewerkers in de VVE (Voorschoolse Educatie) moeten voldoen aan een taaltoets. Voor Hellevoetsluis geldt die eis vanaf 2016. De gemeente is tevreden over het resultaat; 85% van `de leidsters' van
de VVE heeft de toets in een keer gehaald. En dat terwijl ze vrijwel allemaal pas per 1 januari in dienst zijn van de Kinderkoepel. Het slagingspercentage ligt ver boven het landelijk gemiddelde van ongeveer 50%. Alle reden dus om aan de uitreiking een feestelijk tintje te geven.



Voorschoolse educatie is in Hellevoetsluis beschikbaar op vijf peuterspeelzalen die gekoppeld zijn aan diverse scholen. Deze vorm van samenwerking zorgt ervoor dat kinderen voorbereid de overstap naar de basisschool maken.