Twee jonge straatrovers aangehouden na achtervolging | politie.nl


Laatste update:
11-03-2015 | 13:27

Amsterdam Zuidoost - Agenten hebben dinsdagavond 10 maart na korte achtervolgingen twee straatroofverdachten aangehouden. De jongens worden verdacht van het beroven van een 58-jarige vrouw op de Groenhoven in Amsterdam Zuidoost.

De vrouw liep die avond naar huis over de Groenhoven, toen zij plotseling een harde duw in haar rug kreeg. Ze viel op de grond en merkte dat mensen haar tas probeerden weg te rukken. Dat lukte uiteindelijk. Toen haar belagers wegrenden kon de vrouw opkijken en zag ze dat het om twee jonge
mannen ging die richting de Grastkamp holden. De vrouw was vlakbij haar woning, liep naar huis en belde de politie.

Sprint

Agenten die de melding hoorden binnenkomen sprongen direct in een politievoertuig en reden richting de Groenhoven. Onder de flat Grubbehoeve zagen zij drie jongens lopen, waarvan twee het op een rennen zetten zodra zij de auto zagen naderen. Ze sprintten elk een andere kant op.

Een agent sprong uit de auto en volgde hem te voet. Na paar minuten gaf de verdachte zijn vlucht op. De agent hield de jongen - een 16-jarige Amsterdammer - direct aan.

Smartphone

De andere agent reed met zijn auto achter de tweede verdachte aan. Op een gegeven moment moest ook hij de auto verlaten en de achtervolging te voet voortzetten. Tijdens de achtervolging zag de agent de verdachte iets in de bosjes gooien. Later bleek dit een smartphone te zijn. Vlak daarna kon
de agent deze tweede verdachte - een 16-jarige jongen uit Amsterdam Zuidoost - aanhouden.

Bij de fouillering troffen agenten een deel van de buit aan.