Carpoolvoorziening bij Ei van Drunen


Bij het Ei van Drunen wordt momenteel gewerkt aan de aanleg van een gloednieuwe carpoolvoorziening. De carpoolplaats biedt straks plek aan ongeveer 60 auto's waarvan twee invalidenplaatsen. Het terrein wordt voorzien van verlichting om zo de veiligheid te vergroten.

In februari is de bouw van de carpoolplaats gestart. Deze week zijn de bestratingswerkzaamheden begonnen. Als alles volgens planning verloopt zijn eind maart de werkzaamheden afgerond en is de plaats geschikt om te carpoolen.

Omdat door de aanleg van het Ei van Drunen de oude carpoolplaats niet meer aantrekkelijk was, parkeerden veel forensen hun auto op het tijdelijke parkeerterrein ten zuiden van het Ei van Drunen. Voor deze locatie zijn echter plannen voor de vestiging van een tankstation.

De bouw van de carpoolplaats kan worden verwezenlijkt dankzij de provinciale subsidieregeling Verkeer en vervoer in Noord-Brabant. Aan onze gemeente is een provinciale subsidie toegekend van 50 procent op de grondkosten en uitvoeringskosten.