GX Software verbetert digitale dienstverlening Justis

GX Software is leverancier van het nieuwe formulierenplatform van Dienst Justis, onderdeel van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Op dit platform kunnen burgers en bedrijven verschillende zaken online regelen, zoals het aanvragen van de VOG.

Schaalbaarheid legt basis voor toekomst

Met het schaalbare formulierenplatform van GX Software (onderdeel van XperienCentral) kan Justis voor een groot aantal producten een online aanvraagproces inrichten. Het eerste product dat nu via het platform wordt aangeboden, is de Verklaring Omtrent het Gedrag voor Natuurlijke Personen (VOG NP). De VOG NP wordt jaarlijks meer dan 700.000 keer aangevraagd. De komende tijd zullen er steeds meer producten worden ontsloten, zoals de VOG voor rechtspersonen (VOG RP).

Veiligheid staat voorop

Naast schaalbaarheid was veiligheid een tweede belangrijke voorwaarde van Justis. Het waarborgen van digitale veiligheid is natuurlijk altijd zeer belangrijk, maar zeker voor organen als Justis. Het formulierenplatform van GX Software voldeed aan de eisen van Justis.

Redactievriendelijk

Behalve dat het formulierenplatform goed scoort op schaalbaarheid en veiligheid, kent het ook nog andere voordelen. Zo bevat de software verschillende beproefde standaardfunctionaliteiten, zoals identificatie met DigiD en een betaalkoppeling (beide verplichte stations bij de aanvraag van onder meer de VOG). Ook is het heel eenvoudig om correcties in de formulieren door te voeren. Justis kan dat zelf rechtstreeks doen, zonder daarvoor een omslachtige route in zijn back-office-systemen te hoeven doorlopen.

Over Justis

De screeningsautoriteit Justis, opgericht in 2004, werkt aan een veiligere samenleving door het screenen van personen en organisaties. Met behulp van exclusieve bronnen geeft Justis een oordeel over hun integriteit. Op basis van dit oordeel geeft Justis verklaringen, vergunningen, adviezen en risicomeldingen af. Bekende voorbeelden zijn de VOG en de Bibob-adviezen.