Gemeente Deurne / Gemeente / Actueel / Nieuws / Expositie leerlingen..


In de hal van het gemeentehuis kunt u op dit moment genieten van een expositie verzorgd door leerlingen van het Willibrord Gymnasium.

Leerlingen uit alle brugklassen maakten zelfportretten in vetkrijt op zwart papier. Daarbij lieten ze zich inspireren door het boek en de film `Alice in Wonderland'.
De leerlingen van klas 1A en 1C gingen vol enthousiasme op avontuur naar New York, niet voor niets `The City of Dreams' genoemd. Ze experimenteerden daarbij met diverse druktechnieken zoals collografie, linosnede en kartondruk. U ziet Manhattan, Chinatown, Times Square en Liberty Island met
het Vrijheidsbeeld. Samen vormen deze kunstwerken de skyline van New York.

Daarnaast zijn er verschillende voorbeelden van abstracte kunst te zien gemaakt door leerlingen van klas drie en kunt u genieten van interieurcollages gemaakt van textiel en papier vervaardigd door leerlingen van klas twee. De verschillende kunstwerken die er te zien zijn geven een goed beeld
van het vak beeldende vorming op het Willibrord Gymnasium.

De expositie is te bezichtigen vanaf nu tot vrijdag 3 april in de hal van het gemeentehuis. De openingstijden zijn gelijk aan de kantoortijden van de gemeente.