Aankondiging werkzaamheden Koningin Emmalaan


* home
* nieuws

Vanaf maandag 23 maart start Waternet met werkzaamheden aan de duiker bij de Koningin Emmalaan in Ouderkerk aan de Amstel. Daarom is de weg gedurende vijf dagen afgesloten voor doorgaand verkeer. De nieuwe duiker moet ervoor zorgen dat de waterdoorstroom in het gebied verbetert.

Om de duiker te realiseren wordt de Koningin Emmalaan ter hoogte van het Prinses Ireneplantsoen afgesloten. De klinkerverharding van de weg wordt opengebroken om een nieuwe duiker onder de weg te plaatsen. Vervolgens wordt de weg weer dichtgemaakt en opnieuw bestraat. Dit duurt maximaal vijf
werkdagen. Daarna werkt Waternet verder aan de put naast de weg.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden is de Koningin Emmalaan afgesloten voor weggebruikers. Het Prinses Ireneplantsoen is wel toegankelijk. U kunt tijdens de werkzaamheden omrijden via deze route. De omleidingsroute staat ook met gele borden aangegeven naast de weg.

Waarom een nieuwe duiker?

De duiker moet ervoor zorgen dat de waterhuishouding in het gebied verbetert. De huidige duiker is namelijk te smal en ligt in een bocht, waardoor de doorstroom niet optimaal is. Daarom plaatst Waternet een nieuwe duiker die twee keer de hoeveelheid water kan verplaatsen.

Meer informatie

De werkzaamheden aan de duiker zijn een onderdeel van het Waterinrichtingsplan Bijlmerring - Bullewijker polder. Voor meer informatie over dit project kunt u kijken op de website van Waternet: www.waternet.nl/bijlmerring.

Heeft u een vraag over de werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met het projectteam Bijlmerring via 0900-9394 (20 cent per gesprek plus uw gebruikelijke belkosten) of een e-mail sturen naar niels.van.rijswijk@waternet.nl.