Aanleg gedeelte fietspad Melderslo - Broekhuizen


In maart wordt gestart met de werkzaamheden aan het fietspad tussen het Schuitwater en buurtschap de Stokt.

Veilige fietsverbinding

Het fietspad tussen Melderslo en Broekhuizen is tot op dit moment aangelegd tussen het dorp Melderslo tot een stukje voorbij het Schuitwater. Hierdoor is er al op een groot gedeelte van de verbinding tussen beide dorpen een veilige fietsverbinding ontstaan.

fietspad horst broekhuizen

Nieuw gedeelte

Momenteel zijn de grondaankopen zo ver gevorderd dat er weer een groot gedeelte van het fietspad aangelegd kan worden. Het betreft een gedeelte van het einde van het huidige fietspad tot bijna aan De Stokt. Dat is een afstand van ruim 800 meter.

Voorbereidingen

In de week van 16 maart worden bomen en struiken ter plaatse van het nieuwe fietspad gerooid. Er is overigens rekening mee gehouden dat hierdoor geen verstoring plaatsvindt van het komende broedseizoen.

Als de obstakels zijn verwijderd, wordt door een gespecialiseerd bedrijf gezocht naar mogelijke achtergebleven explosieven uit de tweede wereldoorlog. In de tussentijd verzorgt de gemeente de aanbestedingsprocedure om het werk daadwerkelijk uit te voeren.

Voor de zomer klaar

Aansluitend wordt het nieuwe fietspad daadwerkelijk aangelegd. Als alles naar wens verloopt kan dit gedeelte van het fietspad voor de zomer klaar zijn.