Vrijwilligers taalproject


Het Taalproject in Leerdam is op zoek naar vrijwilligers. Wilt u Leerdammers met kinderen tussen de 2 en 12 jaar helpen bij het verbeteren van hun taalvaardigheid? Meldt u zich dan aan door te bellen of te mailen met Martijn Lukkien van het Taalproject martijn@taalproject.nl / 06 2170 2266.
Kijk voor meer informatie over dit project op www.taalproject.nl.

Ouders spelen een grote rol in de taalontwikkeling van hun kinderen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen in taalarme gezinnen een groter risico lopen op laaggeletterdheid. Daarom is het belangrijk om ouders waar nodig te helpen hun eigen (taal)vaardigheden te verbeteren en te leren over de
ontwikkeling van hun kind en de activiteiten op school. Vaak realiseren zij niet dat zij wel degelijk in staat zijn om hun kinderen verder te helpen. Om deze ouders te helpen zijn we op zoek naar vrijwilligers die:

* gemotiveerd zijn om (laaggeletterde) ouders te helpen om de taalontwikkeling van hun kind te stimuleren en meer betrokken te raken bij school.
* geinteresseerd zijn in (kinder-)taalontwikkeling en onderwijs
* in staat zijn om zelfstandig te werken
* minimaal 23 jaar oud zijn
* werken en denken op mbo4-niveau of hoger en misschien zelfs met ervaring in het taalonderwijs?
* goed zijn de Nederlandse taal?
* een dagdeel in de week beschikbaar zijn voor minimaal een half jaar

Word taalvrijwilliger en geef een cursus van 20 bijeenkomsten voor ouders met kinderen tussen 2 en 12 jaar, met behulp van speciaal oefenmateriaal. www.taalproject.nl.