Cao-resultaat OCI Nitrogen


Cao-resultaat OCI Nitrogen

Geplaatst op 12 maart 2015
[IMG]

Op woensdag 4 maart heeft er een vervolgoverleg plaatsgevonden met de werkgever om te komen tot een nieuwe cao. Daarna nog een aantal keren contact gehad met de werkgever. Dat alles heeft ertoe geleid dat er nu wel een eindresultaat ligt.

Dat eindresultaat wil ik graag aan de leden voorleggen tijdens de te houden ledenvergaderingen op:

Maandag 16 maart om 13 uur, om 15.30 uur en om 17 uur

In COKA 5 Mauritspark

Een overzicht van de gemaakte afspraken

Om de leden een goed beeld te geven van de inzet en uitkomsten, is zowel het een als het ander hieronder opgenomen. Uiteindelijk is dat de vergelijking op grond waarvan een akkoord al dan niet wordt gesloten. Download hier de afspraken

Aanvullende onderwerpen: leeftijd in bijbetalingsregeling en uitwerking RAU:

* Werkgever wilde de leeftijd in de bijbetalingsregeling in twee stappen aanpassen naar 60, nu naar 58 en volgend jaar naar 60. We hebben afgesproken dat de leeftijd naar 57 jaar gaat.
* RAU: er is een nieuwe staffel ontwikkeld. Die staffel is niet gebaseerd op te behalen budgetten maar op feitelijk behaalde winsten (op basis van EBITDA). Daarnaast verdwijnen de semi-collectieve targets en de bijbehorende uitkeringspercentages. Download hier de staffel.

Aanvullende onderwerpen:

Medewerkers kunnen vanaf 2016 gebruik maken van een "Home-use" office pakket via werkgever.
Waar we geen afspraken over hoefden maken omdat dit automatisch wordt voortgezet (voor de volledigheid maar even herhalen): voortzetten compensatie spaarpremieregelingen en fiscaal vriendelijk verrekenen van vakbondscontributie. Ook het fiscaal vriendelijk verrekenen van de kilometers
woon-werkverkeer blijft.

Heb je vragen?

Voor meer informatie over dit bericht kun je contact opnemen met Theo Willms, belangenbehartiger.

Informatie

Sectoren: Industrie en Handel
Branche: Chemie
Geplaatst in: Actueel Nieuws