Onthulling bank koningsboom Baambrugge


Foto: onthulling bankje

Anco Goldhoorn (wethouder), Reinier Bloemer (Dorpsraad) en Bert van Walbeek (groengroep Baambrugge) hebben vandaag, woensdag 11 maart 2015, samen met leerlingen van de Ichthusschool uit Baambrugge een nieuwe bank onthuld rond de koningsboom in Baambrugge Oost.


De bank is een initiatief van Dorpsraad Baambrugge die meer mensen wil laten genieten van het fraaie uitzicht over de polder en de koningsboom de aandacht wil geven die hij verdient. De bank is financieel mede mogelijk gemaakt door de gemeente.

De inwoners van deze buurt hebben een groengroep opgericht die een groot deel van het openbare groen zelf onderhoudt. Hiervoor hebben zij adoptieafspraken met de gemeente gemaakt. Vandaag zijn zij, samen met leerlingen van de Ichthusschool, opnieuw aan de slag gegaan om de buurt zomerklaar te
maken. De kinderen hadden op deze stralende woensdagochtend veel plezier bij het snoeien van knotwilgen. Ze hopen volgend jaar weer mee te mogen helpen.

De koningsboom is geplant als herinnering aan de kroning van koning Willem Alexander op 30 april 2013 door leerlingen van de Ichthusschool uit Baambrugge. Om alle leerlingen te bedanken voor hun snoeiwerk hebben zij bloembolletjes gekregen voor zomerbloeiers waar bijen en vlinders op afkomen.