Verkiezingen op 18 maart


woensdag 11 maart 2015

Op 18 maart kunt u twee keer stemmen: voor de Provinciale Staten en het waterschap Hunze en Aa's.

Afbeelding verkiezingen Klik om te vergroten

In deze wekelijkse rubriek leest u alles over deze verkiezingen.

Kies uw waterschapsbestuur

Bent u 18 jaar of ouder, dan kunt u 18 maart stemmen voor uw waterschapsbestuur. Vier jaar lang bepaalt dit bestuur waaraan uw belastinggeld wordt uitgegeven.

Water in de buurt

Waterschappen voorkomen overstromingen, zorgen voor veilige kaden en dijken. Zij voeren water aan als het te droog is, zodat landbouwers hun land kunnen beregenen en de natuur niet verdroogt. En voeren het juist af als er te veel water is. Daarnaast houden ze zich bezig met de kwaliteit van
het water in sloot en plas. Daarom zuiveren zij uw rioolwater, voor het op het open water wordt geloosd.

Bestuurlijke dilemma's

Het waterschapsbestuur beslist over deze werkzaamheden. Natuurlijk willen alle bestuurders schoon en voldoende water en staat veiligheid voorop. Maar daarbinnen hebben zij met verschillende dilemma's te maken. Is het vangen van muskusratten noodzakelijk voor uw veiligheid? Wat mag duurzaamheid
kosten? En gaan ze het zelf doen of uitbesteden?

Op wie kunt u stemmen?

Er doen acht partijen mee aan de waterschapsverkiezingen voor waterschap Hunze en Aa's. Deze partijen stellen zich voor in de digitale verkiezingskrant, te zien via lezenoverhunzeenaas.nl. Weet u niet op wie u moet stemmen, gebruik dan www.kieskompas.nl.

Voor het waterschap Vechtstromen zijn er, in verband met een fusie, in november 2013 al verkiezingen geweest. Daarom neemt waterschap Vechtstromen, als enige waterschap in Nederland, nu niet deel aan de landelijke waterschapsverkiezingen.





Nieuwsberichten