Meer plaats voor de fiets rond het Van Coothplein in Breda


Geschreven op: 12 maart 2015

In de buurt van het Van Coothplein, op de Nieuwe Ginnekenstraat, zijn 50 extra plaatsen gecreeerd voor het parkeren van fietsen. Op dit moment zetten veel mensen die de stad bezoeken hun fiets op of tegen de terrassen op het Van Coothplein aan. Ondernemers en bezoekers op het plein hebben daar
veel last van. Op zaterdag 14 maart neemt wethouder Selc,uk Akinci samen met de ondernemers van het Van Coothplein de nieuwe fietsenrekken in gebruik.

Met de extra fietsrekken op de Nieuwe Ginnekenstraat en de bewaakte stallingen in de Concordiastraat en Achter de Lange Stallen is er voor de fietsers voldoende ruimte dichtbij het winkelgebied. Binnenkort, vanaf 23 maart, zal de gemeente hier gaan handhaven op fout geparkeerde fietsen.
Gemeente en ondernemers willen echter de fietsers op een positieve manier erop wijzen dat ze hun fiets ergens anders kunnen stallen.

Op 14 maart spreken fietshandhavers samen met als piccolo's verklede acteurs, de fietsers aan. Zij melden dat fietsen alleen aan de fietsenrekken in de Nieuwe Ginnekenstraat en Keizerstraat geparkeerd mogen worden, of in de fietsenstallingen Concordiastraat en Achter de Lange Stallen. Zij
delen daarbij een gratis probeerkaartje voor deze stallingen uit.

Selc,uk Akinci, wethouder Mobiliteit: "De fiets is het ideale vervoermiddel naar en van het stadshart. En op het Van Coothplein is te zien dat ook heel veel mensen de fiets pakken. Dat is mooi. Het gebied ontwikkelt zich echter steeds meer tot een gezellig plein met cafes en restaurants en
bijbehorende terrassen. Fietsen worden nu lukraak neergezet op plekken die daar niet voor bedoeld zijn en ze staan in de weg. Het is een kleine moeite om je fiets een klein stukje verder te zetten. In de fietsenstallingen is plaats genoeg en vanaf 1 mei zijn die gratis!"

Fietsen die vanaf 14 maart toch foutief geparkeerd staan op het Van Coothplein, krijgen een waarschuwingslabel met het verzoek de fiets op een plaats te parkeren die is toegestaan.
Vanaf 23 maart gaat de gemeente daadwerkelijk handhaven.

Plaats:
Breda
Publicatiedatum:
12 maart 2015