Kinderen denken mee over speelplek en planten bome


Kinderen denken mee over speelplek en planten bomen in Stampersgat

Dit voorjaar wordt de speelplek in de Jos Erneststraat in Stampersgat opnieuw ingericht als avontuurlijke speelplek. De kinderen van groep 6, 7 en 8 van basisschool de Steiger zijn door de Samenstichting Stampersgat en de gemeente Halderberge uitgenodigd om op woensdagmiddag 18 maart
aanstaande mee te denken over de inrichting van deze speelplek. Na afloop planten zij samen met wethouder Paantjens bomen in de Kristalsingel.

De speeltoestellen in de Jos Erneststraat zijn aan vervanging toe. De speelplek wordt opnieuw ingericht als avontuurlijke speelplek. Dus geen traditionele gekleurde speeltoestellen, maar spelen met boomstammen, hoogteverschillen, speelbosjes en hutten van wilgentakken.

Hoe komt de speelplek er precies uit te zien? Daar mogen de kinderen zelf over meedenken op woensdagmiddag 18 maart aanstaande. De kinderen van groep 6, 7 en 8 van basisschool de Steiger zijn deze middag te gast in de recreatieruimte van camping Onder De Dijk. Hier gaan zij vanaf 13.30 uur
creatief aan de slag met papier, potloden en stiften om samen een inrichtingsplan te maken voor de speelplek.

Rond 15.30 uur wordt de middag feestelijk afgesloten met een boomplantactiviteit ter gelegenheid van de Nationale Boomfeestdag, die op 18 maart voor de 59e keer wordt georganiseerd. De kinderen planten dan samen met wethouder Paantjens 5 esdoorns in de Kristalsingel.