Werkzaamheden TenneT in de gemeente


12/03/15 14:01

Werkzaamheden TenneT in de gemeente

TenneT TSO B.V is gestart met de werkzaamheden voor de realisatie van de nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding tussen Bleiswijk en Beverwijk en de vernieuwing van deels bestaande verbindingen. Tijdens deze vervanging blijft de stroomvoorziening van de bestaande 150kV verbinding in bedrijf. De
bestaande verbinding wordt tijdelijk omgeleid omdat er (gedeeltelijk) vlakbij de bestaande verbinding gewerkt wordt aan de nieuwe hoogspanningsverbinding. Hiervoor worden tijdelijke masten gebruikt.

Werkzaamheden aanleg funderingen mastlocaties

De bouwwerkzaamheden starten als eerste in de hoek gelegen tussen de A200 en de A9 richting Spaarnwoude en zullen vervolgens richting het noorden volgen (zie de afbeeldingen onderaan dit bericht).

De eerste activiteiten bestaan uit het aanleggen van werkwegen en werkterreinen. In deze periode kunt u meer transport- en werkverkeer verwachten dan normaal in de omgeving. Het transport en vervoer gebeurt middels vrachtwagens en bestuurbare grote kruiwagens op rupsen.
Het werk bestaat de eerste periode uit het aanleggen van de funderingen voor de mastlocaties op dit gedeelte van het trace. Vervolgens worden de masten geplaatst.

Het werk wordt uitgevoerd door de aannemers Heijmans en Volker Wessels Telecom. Het transport van het werkverkeer zal gebruik maken van de openbare wegen volgens de vergunning die is afgegeven door de gemeente en zal vervolgens via de werkwegen en werkterreinen de bouwterreinen bereiken.

Vragen?

Als u vragen of opmerkingen heeft dan kunt u contact opnemen met TenneT. Zij zijn te bereiken per telefoon (026 373 3239) of per email (info@randstad380kv.nl) Meer informatie over het project is ook te vinden op www.randstad380kv.nl.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------