Stern tevreden over SternSchade in 2014


12 maart 2015 , Schadeherstel

"SternSchade en SternRent hebben zich in een uitdagende markt goed staande gehouden door duidelijk positieve resultaten te schrijven."

Dat meldt Stern bij de bekendmaking van de jaarcijfers over 2014. De omzet van schadeherstel bij SternSchade steeg in 2014 met 2,4 procent, voornamelijk als gevolg van de toegenomen politie-omzet.

Tegenover een fractionele toename van het gemiddelde netto schadebedrag stond een lichte daling van het gemiddelde uurtarief als gevolg van een verschuiving in de omzetmix. Deze ontwikkeling zorgde voor enige druk op het bedrijfsresultaat.

Voor 2015 verwacht Stern een stabilisering van de resultaten van SternSchade.

Hoewel schadehestel dus positief bijdroeg aan het resultaat zijn de cijfers van Stern Mobility Services, waar SternSchade onder valt, aan het eind van de rekening negatief. De divisie leed in 2014 een totaal verlies van 2,3 miljoen euro, tegenover een winst van 0,6 miljoen in 2013. Met name
SternTec en "een nog matig presterend SternPoint" en het afboeken van goodwill zijn hier schuldig aan.

De Stern Groep als geheel sloot 2014 af met een positief bedrijfsresultaat van 7,0 miljoen euro (3,6 miljoen euro na belastingen), met name dankzij een fors gestegen bedrijfsresultaat van Stern Financial Services.