Prominente plek voor de bronzen klomp


De bronzen klomp, ter nagedachtenis aan de MKZ-crisis, heeft nu een prominente plek gekregen bovenaan de marmeren trap in de hal van het gemeentehuis. In overleg met de gemeentelijke kunstcommissie en de initiatiefnemers, serviceclub de Ronde tafel, is dit uiteindelijk besloten. "Dit is helaas
de enige manier om het kunstwerk het respect te geven dat het verdient. De bronzen klomp in de openbare ruimte terugplaatsen was helaas geen optie meer na de zoveelste diefstal", aldus wethouder Jan Aalbers.

Een van de mensen die zich al die keren volop heeft ingezet om na diefstal of verdwijning de klomp terug te krijgen en terug te plaatsen is de heer Anne Venemans van Juwelier Huijssoon, voorheen lid van de Ronde Tafel. Om hem voor zijn inzet te bedanken kreeg hij vandaag bloemen uitgereikt
van de wethouder en het boek `Kunstcollectie gemeente Epe'.

In september vorig jaar werd de klomp voor de vijfde keer gestolen. Gelukkig werd het beeld enkele dagen erna in goede staat teruggevonden door oud-collega van de buitendienst Richard Schakelaar.

Op de foto vlnr wethouder Aalbers, Emanuel Veldhuis, vice-voorzitter Ronde tafel en Anne Venemans, voormalig lid Ronde tafel. In het midden de bronzen klomp.