Veel activiteiten tijdens boomfeestweekend in Breda


Geschreven op: 12 maart 2015

De Bredase boomfeestweek wordt in het weekend van 21 en 22 maart afgesloten met verschillende activiteiten met een knipoog naar de natuur. Alle kinderen en volwassenen zijn hiervoor zaterdag 21 maart van harte welkom bij Parkhoeve Breda-Noord en zondag 22 maart bij Bezoekerscentrum Wolfslaar.

Bernie van den Berg, wethouder openbare ruimte: "Ik hoop dat de diverse speelse activiteiten veel gezinnen naar de Parkhoeve en het Bezoekerscentrum trekken. Ik nodig iedereen uit om te ervaren wat de natuur te bieden heeft en hoe belangrijk het is om er zorgvuldig mee om te gaan".

Parkhoeve Breda-Noord 21 maart

Kinderen en volwassenen kunnen zaterdag 21 maart met een treintje een toertocht maken over de Zwarte Dijk of met een gids een wandeling maken door de Lage Vuchtpolder.
Wethouder Bernie van den Berg onthult om 14.30 uur een informatiebord over de Lage Vuchtpolder.
Voor kinderen zijn er aan verschillende buitenactiviteiten, zoals huttenbouwen en tuinkers zaaien. Ook zijn de trommelkunstenaars Lucifers aanwezig om met de kinderen een waar muziekspektakel te maken. Afsluitend vertelt een verhalenverteller bij een kampvuur het verhaal van de Legendejagers.

Bezoekerscentrum Wolfslaar 22 maart

Zondag 22 maart beginnen de activiteiten met het timmeren van nestkastjes en een avontuurlijke tocht met de Legendejagers door het gebied. `Barones Charlotte Cuypers' reikt de prijs uit voor de mooist ingekleurde tekening over de boomfeestweek In het gebied rond het Bezoekerscentrum kunnen
kinderen onder andere papierscheppen, takkenmannetjes maken, vogelgeluiden raden. En ook hier sluit de dag met een kampvuur waarboven broodjes gemaakt kunnen worden.

Boomfeestweek

Gedurende de Boomfeestweek gaan ruim 800 leerlingen van basisscholen aan de slag met planten en snoeien in en om de stad. Ook plant wethouder Bernie van den Berg woensdag 18 maart een boom bij de Speelweide in het Mastbos. Samen met vijf omringende bankjes een geschenk van het gemeentebestuur
ter gelegenheid van het 500-jarig bestaan van het Mastbos.

Het programma van de Boomfeestweek in Breda vindt u in de bijlage hieronder.

Bijlagentabel
Bijlage Grootte
programma_boomfeestweek_2015.pdf... 938.61 KB


Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.

Plaats:
Breda
Publicatiedatum:
12 maart 2015