Interventiesubsidie vergroot kans kwetsbare jongeren op een baan


Noordoost Brabant Werkt! wil jongeren vooruit helpen! Een duwtje in de rug geven om die ene leuke baan te realiseren, te behouden of extra ervaring op te doen tijdens een leerwerkplek. De interventiesubsidie ondersteunt hierin en helpt jongeren die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Onder de ruim 2.300 werkloze jongeren in de regio Noordoost-Brabant is een aantal jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Vanwege een beperking of sociale problemen ondervinden deze kwetsbare jongeren extra moeilijkheden bij het vinden van een baan. Om deze groep beter te kunnen
begeleiden naar (tijdelijk) werk, een opleiding of een stageplek, is er de Interventiesubsidie. Deze subsidie maakt versneld inschakelen van concrete hulp mogelijk zodat uiteindelijk de kans op de arbeidsmarkt en een goede toekomst wordt vergroot.

Doel

Voor minimaal 40 kwetsbare jongeren worden interventies ingezet die blokkades wegnemen bij de toeleiding naar (tijdelijk) werk, leerbaan of werkervaringsplek.

Doelgroep

De doelgroep waarvoor de interventiesubsidie aangevraagd kan worden, zijn kwetsbare jongeren. Jongeren van 16 tot 27 jaar, woonachtig in de arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant, zonder startkwalificatie en/of met beperking (lichamelijke, psychisch, verstandelijk) en/of problemen van sociale
aard.

Wie kunnen vragen?

Aanvragen voor de interventiesubsidie kwetsbare jongeren kunnen worden ingediend door de volgende, in Noordoost-Brabant gevestigde instellingen en overheden:

* Gemeenten;
* Instellingen voor jeugdzorg;
* Onderwijsinstellingen in het Voortgezet Speciaal Onderwijs;
* Onderwijsinstellingen in Praktijkonderwijs;
* Onderwijsinstellingen behorend tot het middelbaar beroepsonderwijs;
* Justitiele (jeugd)inrichting;
* Instellingen die lokaal preventief jeugdbeleid uitvoeren;
* SW-bedrijven.

Subsidie

De subsidie kan aangevraagd worden in de periode van 5 maart tot en met 30 september 2015. De maximale subsidieverlening voor een interventiesubsidie voor een kwetsbare jongere bedraagt EUR 2.500,-. Er geldt een op = op regeling.

Meer informatie en aanvragen

Op de websites www.agrifoodcapital.nl en www.werktverband.com staat meer informatie over de interventiesubsidie, inclusief subsidieregeling en aanvraagformulier.