Wethouder ontvangt overzicht Stadslandbouw


12 maart 2015

Wethouder ontvangt overzicht Stadslandbouw

[IMG]

125 stadslandbouwinitiatieven in Almere

Wethouder Frits Huis heeft vandaag het rapport 'Stadslandbouw in Almere' in ontvangst genomen. Het rapport is gemaakt door Ontwikkelcentrum Stadslandbouw Almere (OSA).

Op 1 januari 2015 zijn er in Almere 125 initiatieven op het gebied van stadslandbouw. Buurtmoestuinen, schooltuinen, imkers, schaapskuddes, stadsboeren, voedselcollectieven; je vind het allemaal in Almere. Vooral na 2010 is de toename spectaculair.
Almere is als Growing Green City zeer geschikt voor stadslandbouw; het is een groene stad met veel ruimte, de gemeente faciliteert bijvoorbeeld met plekken voor groene initiatieven en er zijn allerlei organisaties die initiatieven ondersteunen en er is een groeiende groep Almeerders die
hiermee aan de slag wil.

Tot nu toe ontbrak er een overzicht van de stadslandbouwinitiatieven in Almere. In 2014 is er een overzicht gemaakt door Arjan Dekking van het Ontwikkelcentrum Stadslandbouw Almere (OSA); www.os-almere.nl. Dit overzicht is gemaakt op basis van 20 jaar persoonlijke observaties, het verzamelen
van krantenartikelen en door actief te zijn in het stadslandbouwnetwerk. De aanleiding van deze rapportage was de "Verkenning Stadslandbouw" een project waarbij OSA-partners Wageningen UR en CAH-Vilentum betrokken waren.