Nieuw magazine VUmc de specialist


Nieuw magazine VUmc de specialist

12 maart 2015

VUmc de specialist is ons nieuwe digitale medisch-wetenschappelijk magazine, gericht aan specialisten, verwijzers en andere geinteresseerden. In het magazine leest u achtergrondverhalen over VUmc-wetenschap, -zorg en -onderwijs.

In de eerste editie kunt u lezen over VUmc-onderzoekers die met een geavanceerde hersenmeetbus door het land trekken om het herstel van patienten na een beroerte in kaart te brengen. Een mooi voorbeeld van hoe technologie en wetenschap aansluit bij hoogstaande patientenzorg.

Verder in deze editie:

* [IMG] Veilig versieren: Twee opvallend tegengestelde mensen hebben de handen ineen geslagen om tatoeages veiliger te maken: meester-tatoeeerder Henk Schiffmacher en dermatoloog-in-opleiding Sebastiaan van der Bent.
* Beter opereren met de operatierobot: De Da Vinci operatierobot biedt bij bepaalde operaties grote voordelen voor de patient. VUmc werkt al jaren met de Da Vinci operatierobot en sinds vorig jaar hebben we het nieuwste type in huis.
* Close up van onze nieuwe superresolutiemicroscoop die kijkt tot in de cel.

VUmc de specialist is zowel op smartphone, tablet als op desktop/laptop te lezen. Bovendien kunt u het magazine of een artikel via e-mail of sociale media met iemand delen in uw netwerk.

In 2015 zal VUmc de specialist vijf keer verschijnen. Meld u aan en ontvang het volgende magazine automatisch per e-mail:

[IMG]

bron: Origineel