Ondersteuning bij minimum inkomen


Inhoud overslaan en naar navigatie springen.

Compensatie vanuit de gemeente

De gemeente biedt ondersteuning aan inwoners met een minimum inkomen, tot 110% van de bijstandsnorm.

Er zijn 3 mogelijkheden:

* de collectieve ziektekostenverzekering voor minima (inkomen tot 110% van de bijstandsnorm)met aanvullende pakketten en het Gemeente Extra Pakket (GEP) (Let op: oversluiten voor 1 januari!);
* via Bijzondere Bijstand kan een aanvraag worden gedaan voor aantoonbare meerkosten bij ziekte. Dit geldt alleen als de collectieve verzekering deze niet vergoedt.
* om het eigen risico deelste compenseren (voorheen CER) wordt voor minima binnen de Bijzondere Bijstand een regeling getroffen.

Collectieve ziektekostenverzekering
Er zijn verschillende aanvullende pakketten die bij uw zorgbehoefte aansluiten. GEP-pakket Medium en Large bieden een vergoedingsmogelijkheid voor eigen bijdragen Wmo. Neem voor informatie contact op met Zilveren Kruis Achmea, op ma t/m vrij 08:00 - 18:00 uur, telefoon: 071 751 00 52 .
Overstappen kost tijd. Zet tijdig (2 maanden voor het eind van het jaar) de overstapprocedure in gang.

De aanvraag bij de gemeente doet u bij de afdeling Werk, Inkomen en Zorg door het aanleveren van een kopie van uw nieuwe polisblad van Zilveren Kruis Achmea. Het aanvraagformulier Bijzondere Bijstand kunt u ook opvragen bij afdeling Werk, Inkomen en Zorg. De afdeling is iedere werkdag
telefonisch bereikbaar op 075- 651 21 00 tussen 8.30 en 11.30 uur.

Minimaregeling ook op u van toepassing?
Het bijstandsniveau is afhankelijk van de situatie in het huishouden. Als u een laag inkomen heeft, kunt u op de www.berekenuwrecht.nl berekenen of u aan deze inkomenseis voldoet.

* 12 maart 2015