Ondersteuning bij minimum inkomen


Ondersteuning bij minimum inkomen

Compensatie vanuit de gemeente

De gemeente biedt ondersteuning aan inwoners met een minimum inkomen, tot 110% van de bijstandsnorm.

Er zijn 3 mogelijkheden:

* de collectieve ziektekostenverzekering voor minima (inkomen tot 110% van de bijstandsnorm) met aanvullende pakketten en het Gemeente Extra Pakket (GEP) (Let op: oversluiten voor 1 januari!);
* via Bijzondere Bijstand kan een aanvraag worden gedaan voor aantoonbare meerkosten bij ziekte. Dit geldt alleen als de collectieve verzekering deze niet vergoedt.
* . om het eigen risico deels te compenseren (voorheen CER) wordt voor minima binnen de Bijzondere Bijstand een regeling getroffen.

Collectieve ziektekostenverzekering
Er zijn verschillende aanvullende pakketten die bij uw zorgbehoefte aansluiten. GEP-pakket Medium en Large bieden een vergoedingsmogelijkheid voor eigen bijdragen Wmo. Neem voor informatie contact op met Zilveren Kruis Achmea, op ma t/m vrij 08:00 - 18:00 uur, telefoon: 071 751 00 52 .
Overstappen kost tijd. Zet tijdig (2 maanden voor het eind van het jaar) de overstapprocedure in gang.

Het aanvraagformulier om over te stappen naar de collectieve verzekeringspakketten bij Zilveren Kruis Achmea, kunt u vinden op de website van de gemeente Zaanstad. Kijk bij extra voorzieningen voor burgers met weinig geld.

Heeft u hulp nodig bij het invullen, dan kunt u terecht bij het Servicepunt WWZ in de Bibliotheek op dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur.



Minimaregeling ook op u van toepassing?

Het bijstandsniveau is afhankelijk van de situatie in het huishouden. Als u een laag inkomen heeft, kunt u op de www.berekenuwrecht.nl berekenen of u aan deze inkomenseis voldoet.

* 12 maart 2015