College op bezoek bij woonzorglocatie Nicolaas


12-03-2015 Het college van Stede Broec bracht op donderdag 5 maart een bezoek aan Nicolaas, de woonzorglocatie van Omring in Lutjebroek.
Zij werden zeer gastvrij ontvangen door de locatiemanager, Petra Oudt. Na een korte uitleg over de activiteiten en verschillende vormen van zorg die Nicolaas biedt, kreeg het college een rondleiding door het woon-zorgcomplex.

Meer dan een verpleeghuis

Volgens de collegeleden kregen zij een goed beeld van de zorg die men daar krijgt. Wethouder Slagter: "Nicolaas is tegenwoordig veel meer dan een verpleeghuis. Er zijn een aantal huiskamers waar mensen in een huiselijke sfeer samen eten en meedoen aan activiteiten. Ook kan men er terecht voor
dagbehandeling of om tijdelijk te logeren na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. En dat allemaal mede dankzij de inzet van 250 vrijwilligers die de vaste medewerkers ondersteunen!"

Huis van de wijk

Naast de vrijwilligers werken er ook leerlingen van de Praktijkschool voor het groenonderhoud, stagiaires en zijn er werkplekken voor bewoners van Esdege-Reigersdaal. Volgens wethouder Flierman is het Nicolaas een bruisend huis is in de wijk. Zowel mensen met als zonder zorgbehoefte kunnen
daar, naast het deelnemen aan activiteiten, ook terecht in bijvoorbeeld het restaurant.
Op de foto de wethouders met medewerksters van Nicolaas. V.l.n.r. wethouder Schuitemaker, locatiemanager Petra Oudt, wethouder Flierman, wethouder Nootebos, wethouder Slagter en twee medewerksters van Nicolaas.