Doetinchem werkt mee aan onderzoek Kinderombudsman


RSS

Actueel bericht, 12 maart 2015

De Kinderombudsman doet onderzoek naar de zorgcontinuiteit van jeugdigen in Nederland die Jeugdhulp ontvangen. Per 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor deze Jeugdhulp. Met dit onderzoek wil de Kinderombudsman weten of deze jeugdigen (nog steeds) de juiste zorg ontvangen.

Doetinchem is naast 41 andere Nederlandse gemeenten benaderd om mee te werken aan dit onderzoek. De gemeente heeft willekeurig 200 jeugdigen geselecteerd die Jeugdhulp ontvangen. Deze jeugdigen en hun ouders krijgen een brief thuis gestuurd. In deze brief wordt hen gevraagd online een
vragenlijst in te vullen. In de vragenlijst worden vragen gesteld over de hulp die de jeugdige in 2014 ontving en of deze hulp veranderd is sinds 1 januari 2015.

Resultaten

De Kinderombudsman zal in 2015 drie keer zijn resultaten bekendmaken. De eerste keer in april. De resultaten worden aangeboden aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. De gegevens zijn ook beschikbaar voor gemeenten,
zodat zij de knelpunten kunnen oplossen. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met de informatie en blijven de deelnemers anoniem.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit onderzoek kunt u de website www.dekinderombudsman.nl bezoeken of contact opnemen met het secretariaat van BMC op 070-310 3800. BMC is het onderzoeks- en adviesbureau dat het onderzoek uitvoert.