Seminar Kansen voor Medische Technologie in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Bent u actief in de life sciences & health sector en heeft u interesse in Zuid-Afrika? Kom dan donderdag 12 maart naar het seminar `Kansen voor medische technologie in Zuid-Afrika' in het Erasmus MC in Rotterdam.

Zuid-Afrika is het meest welvarende land ten zuiden van de Sahara en de economische krachtcentrale van Afrika. Hoewel het land kampt met een aantal structurele uitdagingen - verhogen werkgelegenheid, verbeteren concurrentiekracht en opleidingsniveau - is het een zeer kansrijke markt met aanzienlijke consumentenbestedingen en een opkomende middenklasse.

De gezondheidszorg in Zuid-Afrika kent uitersten. Enerzijds zijn er de traditionele ziekten zoals HIV/AIDS en tuberculose. Anderzijds nemen welvaartsziekten zoals hart-, vaat- en chronische ziekten toe.

Het land geeft veel uit aan zorg (8,5% van het BNP). Toch is er een groot verschil tussen de kwaliteit en distributie van publieke zorg (50% van zorguitgave bedient meer dan 80% van de bevolking) en private zorg (50% van zorguitgave bedient minder dan 20% van de bevolking). Het land heeft grote behoefte aan innovatieve en duurzame kennis en producten die de efficientie, capaciteit en kwaliteit van de zorg aanzienlijk kunnen verbeteren.

De Task Force Health Care (TFHC) heeft in nauwe samenwerking met de ambassade in Pretoria inmiddels diverse activiteiten georganiseerd in Zuid-Afrika. Bijvoorbeeld een Fact Finding Missie (april 2014) en een Handelsmissie (juli 2014). In de afgelopen 6 maanden heeft KPMG een 'marktstudie' verricht in opdracht van de Nederlandse ambassade in Pretoria en RVO. Tijdens deze bijeenkomst presenteren we de resultaten en bevindingen, delen we praktijkervaringen en bespreken we met het publiek of en welke vervolgstappen wenselijk zijn.

Wat komt aan bod?

Enkele onderwerpen die verder aan bod komen:

* een overzicht van de huidige marktkansen, trends en ontwikkelingen in Zuid-Afrika;

* een uitwisseling van kennis en ervaringen door en met medische bedrijven actief in Zuid-Afrika;

* een uiteenzetting en mogelijkheid tot betrokkenheid bij een gezamenlijk strategische aanpak.

Programma

* 14:00-14.30 Ontvangst en registratie

* 14:30-14.50 Plenair welkom en opening

* 14:50-15.00 Start plenaire sessies;

Opening Sessie (door TFHC en Nederlandse Ambassade te Pretoria)

* 15:00-15.30 Lancering rapport `Marktkansen in Zuid Afrika' (door KPMG)

* 15:30-16.20 2 Pitches van medische bedrijven actief in Zuid Afrika

* 16.20-16.50 Hoe nu verder? (door TFHC)

* 16:50-17.10 Einde Zuid-Afrika sessie & plenaire afsluiting

* 17:10-19.00 Netwerkreceptie (inclusief avondeten)

Let op! Het seminar is 1 van de 3 parallelsessies tijdens het evenement `Internationale kansen voor de Topsector LSH' dat samen met TFHC georganiseerd wordt. Er vindt ook een sessie plaats over het Verenigd Koninkrijk en over de actualiteiten in de topsector LSH.

Voor wie?

Het seminar is geschikt voor bedrijven, kennisinstellingen en NGO's die actief zijn in de sector life sciences & health. Het is met name interessant voor organisaties werkzaam in de gebieden medische technologie en hulpmiddelen health infrastructure / rural health, e-healthoplossingen, medische educatie en communicatie, publieke gezondheidszorg.

Deelname

Inschrijven kan tot 10 maart. Deelname is gratis. Bij no-show wordt een bedrag van EUR 85,- in rekening gebracht.

Meer informatie

Erik Pentinga (TFHC), epe@tfhc.nl