Seminar Kansen voor Medische Technologie in het Verenigd Koninkrijk

Verenigd Koninkrijk

Heeft u een medisch (eind)product, innovatie of technologie en wilt u dit in het Verenigd Koninkrijk verkopen? Kom dan donderdag 12 maart naar het seminar `Kansen voor medische technologie in het Verenigd Koninkrijk' in het Erasmus MC in Rotterdam.

Het VK telt circa 63 miljoen inwoners en heeft een groeiende en steeds ouder wordende populatie. De National Health Service (NHS) koopt jaarlijks voor circa -L-20 miljard aan diensten en producten in om de (gratis) medische zorg aan te kunnen bieden. Door reorganisaties en opkomst van private partijen biedt het VK nieuwe kansen voor bedrijven die actief zijn in deze sector.

Tijdens dit seminar krijgt u een overzicht van hoe de zorgsector in het VK georganiseerd en gefinancierd wordt en wie de zorgaanbieders zijn (publiek en privaat). U krijgt informatie over de verschillende wijzen waarop zij technologie inkopen, wat de kansen zijn en hoe u deze het beste kunt verzilveren.

Voor individuele bedrijven is het soms lastig om in contact te komen met de juiste clinicians, inkopers en partners. Samenwerking met andere Nederlandse bedrijven in uw sector kan uitkomst bieden. Daarom zal tijdens deze bijeenkomst ook kort met u worden gesproken over mogelijkheden tot collectieve positionering van uw bedrijf. Aansluitend vindt een netwerkreceptie plaats.

De Task Force Health Care (TFHC) organiseert dit seminar samen met het NBSO in Manchester en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Wat komt aan bod?

Voor bedrijven die het VK als potentiele afzetmarkt zien, is het van belang om inzage te hebben in het speelveld en de verschillende `routes to market'. Daarom hebben het NBSO Manchester en RVO.nl met medewerking van de TFHC een rapport opgesteld dat u voorziet van praktische informatie die u nodig hebt om deze markt te betreden. Dit rapport zal tijdens het seminar worden gepresenteerd.

Enkele onderwerpen die verder aan bod komen:

* Presentatie van het rapport `Kansen voor Medische Technologie in het VK'

* Inzage in hoe de NHS ge(re)organiseerd is en de rol van de Private sector

* Overzicht van de belangrijkste trends & ontwikkelingen en kansen

* Uitleg over de manier van zakendoen in deze sector

* Ervaringen en praktische tips van Nederlandse bedrijven die reeds actief zijn in het VK

Programma

* 14:00-14.30 Ontvangst en Registratie

* 14:30-14.50 Plenair Welkom en Opening

* 14:50-15.00 Start Plenaire Sessies;

Opening Seminar Verenigd Koninkrijk - TFHC

* 15:00-15.30 `Marktkansen in de VK' - Roxana de Raad, NBSO Manchester

* 15:30-16.20 Praktijkervaringen van Nederlandse bedrijven actief in het VK

met o.a. Joost Thijssen, Check-Points

* 16.20-16.35 Hoe nu verder?

Brainstom over collectieve marktbewerking

* 16.35-16.50 Q&A

* 16:50-17.10 Einde VK Sessie & Plenaire afsluiting

* 17:10-19.00 Netwerkreceptie (inclusief avondeten)

Let op! Het seminar is 1 van de 3 parallelsessies tijdens het evenement `Internationale kansen voor de Topsector LSH' dat samen met TFHC georganiseerd wordt. Er is tevens een sessie over Zuid Afrika en over de actualiteiten in de topsector LSH.

Voor wie?

Het seminar richt zich op Nederlandse MKB bedrijven die hun innovaties en technologie wensen te verkopen aan publieke en private zorginstellingen in het VK. Het betreft hier met name leveranciers van (eind)producten die kostenbesparingen, snellere behandelingen of diagnoses en/of betere uitkomsten voor patienten met zich mee brengen.

Uiteraard staat deelname ook open voor andere bedrijven die actief zijn in de LSH-sector. We attenderen u er wel graag op dat het seminar zich in mindere mate richt op Pharma, R&D en Nederlands/ Britse samenwerking op het gebied van innovatie. Indien u geinteresseerd bent in deze onderwerpen, klik dan hier voor meer informatie over het seminar `Samenwerking VK-NL in de LSH-sector' dat op 19 maart plaatsvindt in Leiden en wordt georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Londen.

Deelname

Inschrijven kan tot 10 maart. Deelname is gratis. Bij no-show wordt een bedrag van EUR 75,- in rekening gebracht.

Meer informatie

* Informatie Starters International Business: Regonda Bierens (RVO.nl), SIB@rvo.nl

* Inhoudelijke informatie: Roxana de Raad (NBSO), roxana.deraad@nbso-manchester.co.uk

* Praktische informatie: Erik Pentinga (TFHC), epe@tfhc.nl