Het Nationale Ballet op tournee naar Hong Kong met Cinderella

Amsterdam, 10 maart 2015

P e r s b e r i c h t

Het Nationale Ballet op tournee naar Hong Kong met Cinderella

* vijf voorstellingen in het kader van het Hong Kong Arts Festival

* voorstellingen op 12, 13 en 14 maart 2015

* eerste internationale tourneevoorstellingen Cinderella

Het Nationale Ballet gaat op tournee naar Hong Kong met Cinderella. Op uitnodiging van het Hong Kong Arts Festival danst het gezelschap vijf voorstellingen van de productie op 12, 13 en 14 maart 2015. Het is de eerste keer dat Het Nationale Ballet op tournee gaat met de nieuwe productie van Cinderella sinds de succesvolle wereldpremière in december 2012.

De voorstelling wordt sinds de première om beurten opgevoerd door San Francisco Ballet in de Verenigde Staten en Het Nationale Ballet in Amsterdam.

In de rol van Cinderella zullen optreden solisten Anna Tsygankova, Maia Makhateli en Megan Zimny Kaftira. Eerste solisten Jozef Varga, Artur Shesterikov en Remi Wortmeyer dansen de rol van prins Guillaume. De rollen van de jonge Cinderella, de jonge prins Guillaume en zijn vriend Benjamin worden uitgevoerd door leerlingen van Jean M. Wong School of Ballet uit Hong Kong.

Rondom de voorstellingen worden er verschillende educatieve activiteiten georganiseerd zoals twee speciale kindermatinees, een masterclass door balletmeesters van Het Nationale Ballet, rondleidingen achter de schermen en een openbaar nagesprek met directeur Ted Brandsen en dansers van Het Nationale Ballet.

Het is de tweede maal dit seizoen dat het gezelschap afreist naar China. In oktober en november 2014 trad Het Nationale Ballet op in de steden Beijing, Shanghai en Hangzhou voor een serie van negen voorstellingen. Op het programma stonden de romantische klassieker Giselle en speciaal samengestelde Gala programma’s.

Het Hong Kong Arts Festival is sinds de oprichting in 1973 uitgegroeid tot het grootste en belangrijkste festival in Hong Kong. Tijdens de 43ste editie in februari en maart 2015 zijn er 137 optredens van meer dan 50 artiesten en gezelschappen in 34 dagen op het gebied van dans, opera, muziek en theater. Op gebied van dans maakt naast Het Nationale Ballet ook het Bolshoi Ballet zijn opwachting tijdens deze editie van het festival.

Voorstellingen

Hong Kong, Grand Theatre, HK Cultural Centre

12 maart 2015 – 19.30 uur

13 maart 2015 – 14.30 uur (kindermatinee / besloten)

13 maart 2015 – 19.30 uur

14 maart 2015 – 14.30 uur (kindermatinee / besloten)

14 maart 2015 – 19.30 uur

*** einde persbericht ***