Jonge cabaretiers starten impresariaat

PERSBERICHT

12-3-2015 AMSTERDAM

Jonge cabaretiers starten impresariaat

De allerjongste cabaretiers van Nederland starten een eigen impresariaat. De vier cabaretiers Roel Meijvis, Tom Lash en het duo ‘Rajko en zijn broer’ (Rajko en Yuri Disseldorp) bundelen de krachten onder de naam Boomhut Zaken.

De jonge cabaretiers hebben de krachten gebundeld, omdat zij het liefst één ding willen: spelen. De cabaretiers willen elkaar zowel artistiek als zakelijk ondersteunen. Het eerste wapenfeit van Boomhut Zaken wordt een theatertour in seizoen 15/16 langs vele theaters door Nederland waarin alle cabaretiers samen zullen optreden op één avond. Het belooft een feestje te worden, vandaar de naam: ‘De lang zullen we leven tour’.

Tom Lash is heel blij met de samenwerking: ‘Het is voor ons alle vier een stap vooruit. We zijn individueel continu bezig met hoe het nog beter kan, maar het is fijn als we dat nu meer kunnen focussen door samen te werken.’ Rajko Disseldorp kijkt uit naar de tour: ‘Er zijn een hoop theaters die ons komend seizoen een kans willen geven, daar zijn we enorm blij mee.’ Uiteraard kijken de cabaretiers ook al verder.

Roel Meijvis: ‘Het zou mooi zijn om het seizoen erop een avondvullend programma te kunnen maken vanuit Boomhut Zaken, dat het een steeds professionelere vorm gaat aannemen.’ Verder willen de cabaretiers zich ook focussen op het creeëren van online content. Volgens Yuri Disseldorp richten de cabaretiers zich het komende jaar op hun website en op YouTube. ‘De laatste cabaretvoorstelling van Roel Meijvis zal eind maart geheel gratis op YouTube worden geüpload. Voor de rest zullen er verschillende sketches van Rajko en zijn broer verschijnen.’

De theatertour ‘De lang zullen we leven tour’ van Boomhut Zaken zal 16 en 17 september starten in Theater Bellevue in Amsterdam, waarna de voorstelling heel het land doorgaat.

Roel Meijvis werd na het winnen van de BN de Stem Cultuurprijs op zijn dertiende gelanceerd als ‘de jongste cabaretier van Nederland’. Hij maakte een oudejaarsconference voor het NOS Jeugdjournaal, ging op zijn veertiende al avondvullend het theater in als jongste ooit en maakte in totaal al vier theaterprogramma’s. Ondanks zijn zeven jaar aan ervaring, behoort Roel nog steeds tot de jongste cabaretiers van Nederland en dus is deze twintigjarige ‘ouwe rot’ er gewoon bij.

Rajko en zijn broer is een gloednieuw Nederlands cabaretgezelschap, bestaande uit Rajko en Yuri Disseldorp. Zij brengen je een liefdesfeuilleton over Jan en heel veel vreemde en absurde chaos, ze brengen je van alles en je zult niet verveeld raken. In een saai, degelijk cabaretprogramma hebben ze gewoon geen zin. Rajko en zijn broer wil de wereld positief laten ontploffen, door de war schudden en dan maar zien wat er gebeurt.

Tom Lash stond in 2012 op zijn achttiende in de finale van Cameretten als jongste ooit en het jaar erna in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. In 2014 maakte hij samen met Roel een oudejaarsconference die ze o.a. op oudejaarsavond speelden in Paradiso in Amsterdam. Daarnaast maakt hij columns voor het NPO Radio 1 programma Druktemakers.

Meer informatie over Boomhut Zaken en de tour volgend seizoen:

https://www.youtube.com/watch?v=NBh8GSvBGo0

Voor meer informatie zie www.boomhutzaken.nl