Duidelijkheid over drama Etten Leur

12-03-2015 | 12:37

Woordvoering: Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Etten-Leur - Etten-Leur: De politie heeft na uitgebreid onderzoek de toedracht vastgesteld van het drama dat zaterdag 7 maart 2014 plaats vond in een woning aan Landmanweg. Het onderzoek wijst uit dat de 41-jarige man zijn 20-jarige stiefzoon en 9-jarig dochtertje met een vuurwapen om het leven heeft gebracht en daarna zelfmoord heeft gepleegd. De politie benadrukt dat de moeder van de twee kinderen geen enkele rol bij het geweld heeft gehad. Zij was niet in de woning aanwezig. De stoffelijke overschotten zijn vrijgegeven en worden beschikbaar gesteld aan de nabestaanden

Aanleiding

Zaterdagmiddag 7 maart 2015 werd door een bekende van de bewoners van een pand aan de Landmanweg alarm geslagen. Hij had rond 05.15 uur een SMS bericht gehad van de 41-jarige man maar pas later gelezen. Uit het bericht was af te leiden dat de 41-jarige man zelfmoord zou plegen. De melder was daar ter plaatse. Zijn ongerustheid werd verder aangewakkerd omdat er niemand open deed en ook op telefoontjes niet werd gereageerd. Agenten hebben daarop de woning betreden en daar drie overleden personen aangetroffen, twee volwassen mannen en een jong meisje.

Onderzoek

Rechercheurs stelden een uitgebreid buurtonderzoek in. Diverse mensen werden gehoord. Medewerkers van de technische recherche begonnen met een gedetailleerd sporenonderzoek. De identiteit van twee slachtoffers kon al snel gecommuniceerd worden. De identiteit van een 20-jarige man werd pas op maandag 9 maart 2015, formeel vastgesteld. Maandag werd in het Nederlands Forensisch Instituut sectie verricht op de drie slachtoffers.