Koning op werkbezoek bij Rendiz

12 maart 2015

Zijne Majesteit de Koning heeft donderdag 12 maart een werkbezoek gebracht aan maatschappelijk ondernemer Rendiz. Hij bezocht locaties De Fabriek in Maasbree en De Bekkerie in Boekend.

Rendiz is een maatschappelijke onderneming die zich richt op dagbesteding en activiteiten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of een beperking. Rendiz exploiteert op negen verschillende locaties in Noord-Limburg horecafaciliteiten, dagbestedingslocaties en speelruimtes voor kinderen. Ook biedt de organisatie werkervaringsplekken voor mensen die weer in het arbeidsritme willen komen. Rendiz koppelt leegstaande, beeldbepalende gebouwen aan werkgelegenheidsprojecten voor mensen die een kans nodig hebben om zich te ontplooien.

De Fabriek is een oude machinefabriek die is omgebouwd tot horecagelegenheid, dagvoorziening voor ouderen, binnenspeeltuin voor kinderen, evenementenbureau Toffedag.nl en was- en strijkservice Lavendel.

Locatie De Bekkerie was vroeger een bakkerij en is geheel verbouwd tot lunchroom, creatief atelier voor mensen met een beperking en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, copyshop, computer-reparatie-service, bibliotheek en bakkerij.

De initiatiefnemer van Rendiz was in januari te gast bij de Nieuwjaarsontvangst op het Koninklijk Paleis Amsterdam. Bij deze ontvangst waren dit jaar specifiek vertegenwoordigers van organisaties die andere mensen aan het werk helpen uitgenodigd.

RVD, nr. 53