Gemeentesecretaris Frank Wiertz wordt projectmanager herindeling Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde

Gemeentesecretaris Frank Wiertz wordt projectmanager herindeling Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde

PERSBERICHT

Slochteren, donderdag 12 maart 2015

Dinsdag 10 maart 2015 hebben de colleges van Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde allen ingestemd met het Plan van aanpak herindeling. In dat plan is ook de bemensing van de projectorganisatie opgenomen. De drie colleges hebben besloten om gemeentesecretaris F.J.G. (Frank) Wiertz aan te stellen als projectmanager herindeling.

Wiertz: "Het is een functie voor de komende twee/drie jaar waar ik ontzettend veel zin in heb. Deze functie is echter niet te combineren met de functie van gemeentesecretaris. Ik heb ook altijd duidelijk gesteld dat de projectmanager van de herindeling niet mag samenvallen met de functie van gemeentesecretaris. In dit stadium van de route op weg naar een nieuwe gemeente moeten petten gescheiden worden. Immers, de projectmanager heeft straks aandacht te schenken aan de belangen van het totaal op weg naar het nieuwe. Ik zal dus mijn functie als gemeentesecretaris neerleggen, maar zorg voor een goede overdracht. Die zorgvuldige overgang zullen we nu vorm en inhoud moeten geven".

Verder is dinsdag besloten dat de burgemeester van Slochteren, Geert-Jan ten Brink, de voorzitter van de stuurgroep herindeling wordt, dat de burgemeester van Menterwolde, Eduard van Zuijlen, de voorzitter wordt van de gezamenlijke raadsbijeenkomsten en dat de burgemeester van Hoogezand-Sappemeer, Peter de Jonge, de voorzitter wordt van de gezamenlijke collegevergaderingen.

Achtergrond

De gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde hebben besloten om met elkaar een herindelingstraject in te gaan. Op 27 januari 2015 is daartoe de intentie uitgesproken. De eerstvolgende stap is het vaststellen van het Plan van aanpak. Op basis van dat plan wordt een projectorganisatie via een projectplan ingericht. Op 17 maart 2015 is er een gezamenlijke raadsbijeenkomst van de drie gemeenten waar het Plan van aanpak gepresenteerd wordt.