Gaslek in Julianadorp gerepareerd


Tijdens werkzaamheden op donderdag 12 maart 2015 in Kruiszwin 22 in Julianadorp is de hoofdgasleiding geraakt. Daarop is een aantal kruisingen in het gebied afgesloten geweest en is een aantal woningen uit voorzorg ontruimd. Ook buslijnen 30 en 32 werden tijdelijk omgeleid.

Brandweer en politie waren sinds de melding met meerdere wagens uit voorzorg aanwezig. De bewoners die hun huis niet in mochten, werden opgevangen in snackbar De Slenk.

Liander heeft inmiddels de leiding gerepareerd en iedereen mag weer terug naar huis. De meeste huizen zijn weer aangesloten op het gasnet.

Van 41 woningen moet het gas nog aangesloten worden. Bewoners van deze huizen mogen ook hun huizen weer in, maar hebben nog geen gas. De leidingen worden eerst gecontroleerd door Liander voordat ze worden aangesloten.

Liander gaat een voor een de huizen langs en controleert of de gaskranen dicht zijn. Dan wordt de hoofdkraan afgesloten en vervolgens wordt men weer aangesloten op het gasnet. In de wijk zijn medewerkers van Liander aanwezig voor vragen en informatie. Liander verwacht dat tegen 19.00 uur
iedereen weer gas heeft.